Corona+maatregelen+weer+uitgelekt%3A+onduidelijkheid+over+welke+%27zalen%27+van+100+naar+50+gaan
Nieuws

Corona maatregelen weer uitgelekt: onduidelijkheid over welke 'zalen' van 100 naar 50 gaan

CORONA MAATREGELEN EVENEMENTEN - Bijna alles in deze corona-crisis is simpelweg niet te voorspellen. Maar één ding is een zekerheidje gebleken: de dag voor nieuwe corona-maatregelen lekken de maatregelen in grote lijnen uit. Alleen in tegenstelling tot al die andere keren, moet de eventbranche nog vragend afwachten tot de persconferentie van morgen 19.00 uur.

Er zullen volgens de uitgelekte maatregelen regionaal en zelfs lokaal ingegrepen worden, door de sterke toename van het aantal besmettingen. Daarbij wordt met name de horeca genoemd als sector waar strengere maatregelen opgelegd zullen worden. Cafés in het 'westen' moeten om 01.00 uur dicht en de lampen moeten al om 24.00 uur aan. Zodra er daarna over locaties bericht wordt, blijft veel onduidelijk. Dat is alleen al te zien aan de diverse benamingen van locaties waar het maximum aantal bezoekers (zonder reservering, vaste zitplaats) van 100 naar 50 gaat: media spreken over feestlocatie, borrelzaal, feestzaal en grotere zalen. Voor nu is dit hoe de media berichten:

NOS.nl
Ook het maximale aantal mensen dat aanwezig mag zijn in een zaal, zoals een feestlocatie, wordt teruggebracht. Nu is de maximale groepsgrootte nog 100, dat wordt 50.

De regio's waar de extra maatregelen gaan gelden zijn Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden (Den Haag), Utrecht, Kennemerland (Haarlem) en Hollands Midden (Leiden).

AD.nl
Verder wordt de groepsgrootte in feest- en borrelzalen tot vijftig man beperkt. In horecaruimtes waar mensen rouleren, geldt nu een maximum van honderd. En er komen voorlichtingscampagnes in de zwaarst getroffen regio’s.

Nu.nl
Momenteel moeten mensen die een café of restaurant bezoeken altijd reserveren en is een gezondheidscheck verplicht. Er geldt geen maximaal aantal gasten. Iedereen moet een vaste zitplaats hebben en 1,5 meter afstand houden (tenzij ze uit een huishouden komen).

Dit geldt ook voor grotere zalen, die gebruikt worden bij bijvoorbeeld bruiloften, partijen en uitvaarten. Zonder gezondheidscheck en reservering zijn op deze locaties maximaal honderd mensen toegestaan per ruimte. Dit zou nu worden teruggebracht naar vijftig.
 

UPDATE: De nieuwe regels zijn verder uitgewerkt:

https://www.eventbranche.nl/nieuws/regionale-coronamaatregelen-groepen-met-meer-dan-50-personen-meldplicht-21869.html

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.