Congres+neurochirurgen+in+2014+naar+MECC+Maastricht
Nieuws

Congres neurochirurgen in 2014 naar MECC Maastricht

EVENEMENTENLOCATIE BEURSGEBOUW - Het tweejaarlijkse congres van de Europese beroepsvereniging van neurochirurgen ESSFN vindt in 2014 in Maastricht plaats. Het is voor het eerst dat het congres van de ESSFN in Nederland wordt gehouden.

De Europese neurochirurgen komen iedere twee jaar bij elkaar. Het congres trekt ongeveer 800 deelnemers. Het meest recente congres van de ESSFN (European Society for Stereotactic and Functional Neurosurgery) vond in Lissabon plaats. Daar is ook het besluit genomen dat het volgende congres in september 2014 in Maastricht plaatsvindt. Dat is vooral de verdienste van de Maastrichtse neurochirurg prof. dr. Yasin Temel, die met zijn vakgroep in het Maastricht UMC+ baanbrekend onderzoek doet. Het binnenhalen van het congres is een erkenning voor het wetenschappelijke werk dat hij en zijn collega’s doen.
 

Economie
Het ESSFN-congres zal in het Maastrichtse congrescentrum MECC plaatsvinden. Medische congressen in de stad leiden tot een sterker imago als kennisstad en -regio, tot meer samenwerking tussen kennisinstellingen en bedrijfsleven en tot meer verblijf, bestedingen en werkgelegenheid in stad en regio. Het gaat dan onder meer om de directe economische resultaten voor organisaties als het MECC Maastricht, hotels, lokaal transport en gastronomie.
 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.