Column Thomas Risseeuw (RTL & IDEA): Komkommertijd? voor ons een onbekend begrip

09-08-2018 - EventBranche Magazine heeft een aantal vaste columnisten. Iedere editie geven zij hun mening en visie over de ontwikkelingen in de live communicatie branche. Dit keer de column van IDEA, geschreven door Thomas Risseeuw (RTL Live Entertainment & bestuurslid/penningmeester IDEA).

Het award seizoen is weer aangebroken. De afgelopen tijd regende het marketing en reclame prijzen in Nederland en ver daarbuiten en dat is goed nieuws! Ons landje dat gek is op prijzen; er is geen branche of vakgebied waar je geen prijs kunt winnen. Van de beste fitnessinstructeur tot de award voor beste erwtensoep. Het AD breekt met de trend en deelt even geen lijstjes en prijzen meer uit maar dat heeft een andere oorzaak. Anyway, even over reclameprijzen: Esprix, Effie Awards, ADCN Awards, de SAN accenten en dan vergeet ik er vast nog een paar. Waarom moet je daar nu zo blij van worden? Dat zit zo.

Het nieuwe Nederlandse werkveld voor media-, event- en reclamebureaus is als nooit tevoren aan verandering onderhevig. Grenzen vervagen, tradities worden doorbroken; de tijd dat alles anders mag en kan (en misschien wel moet) is aangebroken. En dat zie je terug bij de winnende campagnes. Waarom is dat nu interessant voor ons in het Live communicatie werkveld vraag je je af? Nou, omdat Live eindelijk een essentieel en niet weg te denken onderdeel bewijst te zijn van een winnende campagne. Waar vroeger het inzenden van een leuke TV commercial voldoende bleek, moest daar later een online activatie op social media aan toegevoegd worden. En nu blijkt dus ook het Live component onmisbaar om je target audience doelgericht te bereiken. Wij wisten het allang, maar hoe leuk is het dat de bewijslast ons bescheiden oordeel kennelijk gewoon onderschrijft?!

Voor ons als professionals in deze tak van sport liggen de kansen nu voor het oprapen. Een compleet veld met nieuwe mogelijkheden van brandactivation tot productintroductie ligt klaar om ontgonnen te worden. IDEA leden grijpen deze kansen in ieder geval al met beide handen aan. IDEA zelf was zichtbaar en actief op het Grote Marketingcongres/24Festival en zet bij de derde editie van The Experience Conference de deur open voor alle marketing professionals en opdrachtgevers van Nederland. Komkommertijd? Voor ons een onbekend begrip. Deze zomer lanceren we een coole activatie van conceptmakers voor merkdenkers. Hierover hoort u binnenkort meer van ons. Misschien wordt dit concept op zich al een winnende case bij de volgende prijzenregen...

Als kers op de taart viel IDEA lid XSAGA wederom in de prijzen bij de uitreiking van de SAN accenten, waar ook de bekende en eerder bekroonde MCDonald's case een accentje mee mocht nemen. Kortom, Live is niet meer weg te denken, ook niet uit het Marcom veld. Laten we dat vieren! Lang zal ze Live!

Thomas Risseeuw/RTL Live Entertainment & IDEA bestuurslid/penningmeester

Fotobijschrift: The Experience Conference van IDEA tijdens Eventstreet
Fotocredits: Flickfeeder

1 Reacties

Mooi betoog Thomas!
Harry de Winter @ 11-08-2018 14:39 uur
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. MPI Nederland

  MPI Nederland bestaat sinds november 1994 en is het Nederlandse onderdeel van de internationale vakorganisatie...
 2. IDEA | Independent Dutch Event Association

  Branchevereniging en kennisorganisatie IDEA vertegenwoordigt ruim 50 professionele en onafhankelijke eventmarketing-...
 3. Kenniscentrum Evenementenveiligheid

  Bij het organiseren van (grootschalige) evenementen komen op het gebied van veiligheid uiteenlopende onderwerpen bij...
 4. HSMAI Nederland

  De HSMAI is een mensgericht B2B kennisnetwerk voor sales-, marketing- en revenue professionals in de Nederlandse...
 5. CLC-VECTA Centrum voor Live Communication

  CLC-VECTA Centrum voor Live Communication

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners