CODE+ROOD+in+de+eventbranche%3A+eventprofessionals+massaal+in+actie
Nieuws

CODE ROOD in de eventbranche: eventprofessionals massaal in actie

EVENTBRANCHE CORONA - Volgens het Eventplatform is er goede hoop op een derde financiele regeling. Toch lijkt het wachten voor velen te lang te duren, want er komen acties. Het Eventplatform zelf hoopt met een creatieve actie op het Malieveld (25-8) extra aandacht te genereren voor de energieslurpende strijd om de overheid te overtuigen nieuwe maatregelen te treffen. Maar er is meer...

 

Het is Code Rood voor de evenementenbranche. 51.000 banen staan op de tocht en duizenden eventbedrijven gaan failliet als er geen extra steun meer komt tot het vaccin er is. Teken de petitie, steun de acties en deel in je netwerk. Welke actie je ook ondersteunt, teken in ieder geval de petitie: 

Onderteken de petitie via https://steunevenementenbranche.petities.nl/

Hieronder een overzicht van de geplande acties in de maand augustus:

 

RED ALERT - 11 augustus

Tweede Kamer en 200 locaties kleuren rood
Vandaag om 21:00 laat de evenementensector zien dat het 'vijf voor twaalf' is. Om 21:00 kleuren de gebouwen van de Tweede Kamer bloedrood. Niet alleen de Kamergebouwen worden rood maar verspreid over Nederland zullen meer dan 200 panden aangelicht worden. Veel toeleveranciers van de sector zorgen ervoor dat hun eigen pand maar ook vele gemeentehuizen, provinciehuizen en andere overheidsgebouwen in een vuurrood licht gezet wordt om de aandacht te vragen die de evenementenbranche verdient. Om 21:00u uur gaan de lampen aan en om 23:55u gaat alles uit. De actie is in Nederland een initiatief van VTTE (Vereniging Technisch Toeleveranciers Evenementen).

Volg Red Alert op Facebook: https://www.facebook.com/wijmakenevents/
De internationale actie: www.plasa.org/we-make-events/ 
De deelnemers in Nederland:CODE ROOD - 25 augustus

Creatieve kettingreactie actie op Malieveld

Om extra aandacht te krijgen voor de ‘stem van de zakelijke eventbranche’ organiseert het EventPlatform op 25 augustus een creatieve actie op het Malieveld in Den Haag. Deze actie heeft als doel om de noodsituatie in de eventbranche te benadrukken. 51.000 banen dreigen te verdwijnen en duizenden eventbedrijven gaan failliet als er geen aanvullende steun is totdat er een vaccin is. Dinsdagmiddag 25 augustus zullen eventmedewerkers op het Malieveld (door middel van een menselijke kettingreactie) symbolisch laten zien dat duizenden banen op de tocht staan. We maken duidelijk wat het betekent als de eventwereld omvalt. De kettingreactie wordt op film en foto gezet zodat we via persberichten en een ‘social media bom’ de actie in de media en bij de Haagse politiek kunnen verspreiden.

Voor alle informatie, inschrijven en de gastenlijst: http://www.coderood.live/Night of Live - 25 augustus

Eventlocaties kleuren rood

Iedereen kan meedoen: evenementenlocaties, hotels, eventorganisatoren, musea, festivalorganisatoren, cateraars, licht- & geluidsbedrijven, interieur- & decoratie-experts en entertainment-bedrijven. Al deze professionals in Nederland zullen in de nacht van 25 op 26 augustus hun gebouwen rood licht uitlichten om de liefde te verklaren aan ons vak en iedereen binnen onze branche van mental support te voorzien. Daarnaast willen we de aandacht van de politiek én de rest van ons land vestigen op de dramatische situatie waarin zeker ook onze industrie zich op dit moment bevindt.

Meedoen als locatie of eventgebouw? Of de actie ondersteunen: www.nightoflive.nlSteun de Nederlandse EventBranche

Aanbieden petitie aan Tweede Kamer
De acties zijn ook de opmaat voor het aanbieden van een petitie aan leden van de Tweede Kamer. EventBranche.nl roept alle branchegenoten op deze petitie te tekenen:

Onderteken de petitie via https://steunevenementenbranche.petities.nl/

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.