Coca%2DCola+en+het+Olympisch+Stadion+vieren+feest+en+iedereen+is+uitgenodigd
Persberichten

Coca-Cola en het Olympisch Stadion vieren feest en iedereen is uitgenodigd

Zij vieren samen hun 90e verjaardag. En wie jarig is trakteert.. iedereen is uitgenodigd voor de open dag op 23 juni. Een dag in het teken van de rijke geschiedenis, het heden en de toekomst. Bezoekers trakteren zij op een drankje, taart, rondleidingen, een markt met collectors items en nog veel meer.

Olympisch Stadion & Coca-Cola

 

Het stadion werd na de feestelijke opening de spil waar de Olympische Spelen in Amsterdam om draaide. Een primeur was dat tijdens deze Spelen voor het eerst het Olympisch vuur ontstoken werd. Ook werd Coca-Cola dat jaar in ons land geïntroduceerd. De inmiddels wereldwijd bekende frisdrank kwam letterlijk de oceaan over. Duizend kratten reisden mee in het vrachtruim van de boot met daarop ook de Amerikaanse deelnemers aan de Spelen.

Nog altijd zijn het stadion en Coca-Cola onlosmakelijk met elkaar verbonden bij tal van evenementen. Om hun 90-jarig bestaan gezamenlijk te vieren, is er op zaterdag 23 juni een feestelijke (gratis) open dag voor alle fans van de Olympische Spelen en Coca-Cola in het Olympisch Stadion in Amsterdam, de plek waar het allemaal begon. Dit feest wil je voor geen goud, zilver of brons missen.

Therese Noorlander, Public Affairs & Communicatie directeur bij Coca-Cola Nederland:

“Dat we ons 90-jarig jubileum samen met het Olympisch Stadion op déze plek kunnen vieren, is voor ons heel speciaal. De Olympische Spelen in Amsterdam en daarmee ook het stadion, zijn voor ons een belangrijke springplank geweest in de geschiedenis van Coca-Cola in Nederland. Het gaat niet alleen om de verhalen van toen, maar ook over wie we nu zijn. En het feit dat we vandaag de dag nog altijd een goede band met elkaar hebben, maakt het extra bijzonder. We gaan er met onze fans een onvergetelijk verjaardagsfeest van maken.”


 

 

Programma: 

Om 11:15 vindt het officiële startschot van de dag plaats. Daarmee wordt ook de fototentoonstelling ‘1928 tot nu’ onthuld door de directeur van het Olympisch Stadion, Carla de Groot en de Amerikaanse Global Heritage Director van de Coca-Cola Company, Justine Fletcher.

Olympische hoogtepunten

Bezoekers krijgen de kans om zelf de 100 meter van 1928 te rennen. Destijds won bij de vrouwen Betty Robinson (VS) in een Olympisch- en wereldrecord van 12,2 seconden. Bij de mannen was het goud voor Percy Williams (Canada) in 10,8 seconden. Speciaal op deze dag kunnen bezoekers de 42,19 meter hoge Marathontoren beklimmen. De toren, hét markante herkenningspunt van het stadion waarop het Olympisch vuur brandde, is normaal gesloten voor publiek.

Aanmelden voor de open dag: 

Dat kan via www.olympischstadion.nl/90jaar.

Ook voor de afzonderlijke programmaonderdelen kan men zich aanmelden via de website.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.