CLC%2DVECTA+onderzoekt+waarde+van+live+communicatie
Nieuws

CLC-VECTA onderzoekt waarde van live communicatie

BRANCHEVERENIGING EVENTBRANCHE - Om de waarde van het medium Live Communication beter inzichtelijk te maken heeft branchevereniging CLC-VECTA het initiatief genomen om met gerenommeerde partners uit de wetenschap, Karoline Wiegerink en Ed Peelen, onderzoek te doen.

De eerste resultante van deze onderzoeken is ´Een Waardemodel voor Beursdeelname´ dat onlangs gepubliceerd is. Het Waardemodel voor Beursdeelname biedt mogelijkheden tot verbreding van inzicht in argumenten, het denken in waarde en het vertalen van deze waarde naar Return on Investment. Het is bedoeld om de waardering voor het medium beurzen te verhogen en te voorzien in objectieve referentie- en evaluatiekaders.

 

Live Communication Research Center
´De kennis en inzichten die we verkrijgen uit de onderzoeken, maken het mogelijk het medium Live Communication nog beter te profileren en positioneren in de totale communicatiemix van bedrijfsleven, instellingen en overheid´, aldus Riemer Rijpkema, directeur CLC-VECTA. ´Dit eerste onderzoek richt zich op het medium beurzen. Voor de congres- en vergadersector ontwikkelen wij momenteel onderzoeken, waaronder een Barometer, om ook de meerwaarde van congressen en vergaderingen beter inzichtelijk te maken.´ Het op initiatief van CLC-VECTA opgerichte Live Communication Research Center (LCRC) geeft uitvoering aan de onderzoeken.

 

Waardedenken
Imago-onderzoek toont aan dat veel exposanten het deelnemen aan een beurs duur vinden. Het medium beurzen is een krachtig en kostbaar instrument maar men neemt deel op basis van argumenten als de aanwezigheid van een concurrent of jaarlijks terugkerende deelname. Het Waardemodel voor Beursdeelname wil daarom waardedenken stimuleren. Het rapport beschrijft hoe succesvolle beursdeelname begint bij het kwantificeren van heldere doelstellingen en hoe hier prestatie-indicatoren van te maken. Daarnaast wordt er een methode gepresenteerd om de ROI van beursdeelname te berekenen en uitgelegd hoe, door middel van de toepassing van de ´waardeformule´, de rentabiliteit van beursdeelname verbeterd kan worden.

 

Bestellen
Het Waardemodel voor Beursdeelname is vanaf vandaag tegen een vergoeding van € 10,- (€ 20,- voor niet-leden van CLC-VECTA), inclusief BTW en verzendkosten, te bestellen via de website van CLC-VECTA. Bij bestelling van meerdere exemplaren is er sprake van een staffelkorting. De leden van CLC-VECTA hebben een eerste exemplaar al kosteloos mogen ontvangen.

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.