Claus+Company+breidt+uit+met+Element+Amsterdam+hotel
Persberichten

Claus Company breidt uit met Element Amsterdam hotel

EVENEMENTENLOCATIE - Als multifunctionele evenementenlocatie en icoon in de branche is Claus Company al jaren de graadmeter van de ontwikkelingen in onze branche. De locatie weet altijd weer mee te bewegen met de vraag in de markt. Deze week kwam Claus Company met een uitbreidingsbericht: Claus Company breidt uit met Element Amsterdam Hotel.

Claus Company opent op 3 januari 2021 de deuren van het Element hotel in Amsterdam, onderdeel van Marriott International. Met deze uitbreiding versterkt Claus Company de continuïteit van het familiebedrijf. Het in 2016 geopende hotel bevindt zich aan het Gelderlandplein in Amsterdam-Zuid en focust zich met 160 hotelkamers voornamelijk op extended stay. CEO Rick W. Claus: ‘Hiermee gaat een vurige wens van een hotel in Amsterdam in vervulling. We hebben lang gezocht naar een kans als deze om ons portfolio uit te breiden. Het Element hotel staat op de juiste plek, het is de juiste brand en ja, het kwam op het juiste moment.’ 

Claus Company runt al 20 jaar het viersterrenhotel Courtyard by Marriott Amsterdam Airport en is dus bekend met franchise-formules van ‘s werelds grootste hotelketen. Samen met vastgoedeigenaar Kroonenberg Groep heeft Claus Company het volste vertrouwen in deze stap.

Het juiste moment
Ondanks de coronacrisis is dit het juiste moment om uit te breiden. Claus: ‘Op dit moment zijn het zware tijden, maar de markt zal weer aantrekken. Het familiebedrijf bestaat al 50 jaar en heeft een lange termijnvisie. Daar past investeren in een hoteluitbreiding in deze tijden bij.’ Toen zowel Marriott als Kroonenberg Groep hen benaderden voor dit project voelde het gelijk als een match. Het biedt daarnaast de kans om werknemers in te zetten in beide hotels. ‘Op deze manier behouden we onze talenten.’, aldus Claus. Naast deze uitbreiding is Claus Company voornemens hun succesvolle restaurantformule Barraca in de tweede helft van 2021 te openen in het Element hotel. Volgens Claus betreft het een ideale locatie voor een upscale Braziliaanse restaurantervaring die goed aansluit bij het hotelconcept, het luxe winkelcentrum en de zakelijke doelgroep van de Zuidas.

Kroonenberg Groep positief over samenwerking
‘Wij zijn heel blij met een ondernemer als Claus Company op het Gelderlandplein.’, aldus Lesley Bamberger, CEO Kroonenberg Groep, eigenaar van het winkelcentrum. ‘Het Gelderlandplein staat bekend om z’n persoonlijke benadering, service en klantgerichtheid. Veel winkels die op het plein gevestigd zijn, zijn familiebedrijven die hier al tientallen jaren zitten. Claus Company sluit hier perfect op aan.’

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.