Catering voor uw evenement met een budget voor minder dan 100,- euro? 11 voorbeelden

19-03-2018 - PARTYCATERING - De wereld van een eventmanager gaat niet over rozen: het doel is helder, de doelgroep, de locatie, een goed bureau, maar dan raakt langzaam het budget op, terwijl u nog zo veel verrassends wilde organiseren. Daarom in deze serie artikelen tientallen ideeen voor minder dan 100 euro budget. In dit artikel 11 low budget oplossingen en aanvullingen voor uw partycatering.

Contentpartner EventMB.com, een site die u naast EventBranche.nl vastgepind moet hebben in uw favorietenlijst, heeft een reeks artikelen samengevoegd tot 101 tips voor oplossingen voor uw evenement met budget minder dan 100,- euro. Eerder publiceerden wij al Decoratie voor uw evenement met een budget van minder dan 100,- euro? 6 voorbeelden, en nu dus 10 catering voorbeelden voor minder dan 100,- euro.

 • Vers en lokaal

Steeds meer mensen zijn bezig met hun gezondheid, en steeds meer evenementen staan in het teken van die gezondheid. Geef daarom uw gasten een bar met vers geproduceerde producten met lokaal seizoensfruit en -groenten. U promoot daarmee gezond eten en laat zien dat u lokale bedrijven steunt.

Gerechten, bufettafels of desert met eetbare bloemen en plantjes. Een eetbaar decor, dat echt iets toevoegt aan de uitstraling van de catering.

 • Lopende cateringpunten

Vooral heel bruikbaar op grote evenementen, met grotere afstanden en grotere groepen mensen. Lopend eten, met met bijvoorbeeld buikbakken, kunnen vergelijkbaar zijn met verkopers in een theater, bioscoop of bij sportwedstrijden. Een prettige aanvulling op obers.

 • Mini voedsel

Maak kleine versies van grotere maaltijden/snacks, zodat u geen vol menu hoeft te serveren. Mini hamburgers, mini taco's of burrito's, ze zijn makkelijker te maken en geven een vol en mooi decor.

Door te kiezen voor barretjes of uitgifte punten waar je minder diversiteit uitserveert, maar gewoon helder bent in welk hapje of drankje daar te halen is, kunt u besparen op grotere inkoop van dat ene product. Dat ziet er al vaak origineler en creatiever uit, terwijl ze goedkoper zijn

 • Serveersters in champagnejurk

Vervang de normale serveerders door serveerders in een champagne jurk, daarmee kunnen veel meer drankjes of hapjes in één keer geserveerd worden. Daarnaast is een dergelijk opvallende jurk meteen een gespreksonderwerp en leidt het tot interactie met uw gasten.

 • Comfort Food Boxen

De gasten op uw evenement zijn ook gewoon mensen, dus niets zo prettig als een box waar goed eten in zit. Kies eens voor dergelijke boxen in plaats van dure hapjes. 

Ja het is nog steeds een dingetje, die cupcakes. Op uw evenement zouden ze de kosten van een grote taart kunnen voorkomen. Kies voor tientallen kleine gebakjes die er samen nog indrukwekkender uitzien.

 • Vintage snoep

Gewoon een keer geen desert, maar vintage snoepgoed, leuk geserveerd. U neemt uw gasten mee in nostalgische verhalen en herinneringen, het leidt tot gesrpekken en het is origieneel en kosteneffectief. 

 • Bewegende tafels

Maak eettafels uniek door ze levend en interactief te maken. Dat kan met technologische middelen maar ook met mensen: obers die een rollenspel aannemen of zelf de tafel 'zijn'.
 


 • Idee van EvenementOrganiseren.nl: zelf bereiden

BetsyBOX
De groep op uw evenement wordt verdeeld in teams van 2 personen, ieder team ontvangt een BetsyBOX. Daarin alle ingrediënten, twee Betsy-schorten en receptuur om één gerecht te bereiden voor de rest van de groep. Keuze uit 4 menu’s: Italiaans, tapas, bewust gezond en grill. U kunt kiezen om op uw eigen bedrijf te koken (interessant i.v.m. WKR!), eventueel met door ons geleverde kookapparatuur, op een externe locatie, of u gaat erop uit met de BetsyBIKE-karavaan. Gaaf! Karretjes achter de fietsen: CoolBOX, ComfortBOX, CookBOX en natuurlijk de FoodBOX.

Wilt u ook vergaderen/brainstormen op locatie? Dan krijgt u ook de BrainBOX achter de fiets, incl. kluis voor mobiele telefoons (want we willen niet gestoord worden), oplaadstation voor laptops en brainstormmateriaal en -methodieken! En heeft u graag begeleiding bij het koken? Betsy komt graag mee.


101 Event Planning Ideas For Under $100 first appeared on EventMB

 

 

EventBranche.nl is trots onderdeel van het EventMB-netwerk

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Grill`nSmoke BBQ Catering

  Gewapend met houtgestookte XXL BBQ smokers bereidt Grill’nSmoke de mooiste BBQ-gerechten op evenementen,...
 2. The Food Line-up

  Er is een revolutie gaande in event-catering. Niet 1 cateraar maar een line-up van meerdere gepassioneerde chefs en...
 3. Culiparade.nl

  Direct de leukste foodtrucks boeken, bij de ondernemers zelf! 1 aanspraakpunt en korte lijnen. Een culinair...
 4. Bakx & Meijer Catering

  ‘’Met liefde onze opdrachtgevers ontzorgen door middel van creativiteit, ervaring en gastvrijheid. We zorgen samen...
 5. Food Jazz & DJ's

  Food Jazz & Dj's is een culinair evenementenbureau dat opvalt door haar creatieve en ongedwongen manier van koken en...

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners