Categorie+Congressen%3A+Toekomst+van+de+gezondheidszorg
Nieuws

Categorie Congressen: Toekomst van de gezondheidszorg

GOUDEN GIRAFFE EVENT AWARDS - Tijdens de Gouden Giraffe Event Awards, op 10 februari in DeFabrique in Utrecht, draait het in de categorie Congressen om evenementen waarbij de overdracht van kennis/inhoud centraal staan.

Casenaam:                  Toekomst van de gezondheidszorg
Inzender:                    WOMEN Inc.
Opdrachtgever:           WOMEN Inc.


Hoofddoelstelling:     
Meer aandacht en erkenning voor m/v verschillen in de gezondheidszorg in Nederland en een tipping point creëren naar gendersensitieve gezondheidszorg door alle relevante stakeholders bij elkaar te brengen.

Effect:  
Direct effect was de toezegging, door de Directeur Generaal Angelique van de Berg van Ministerie VWS, om 12 miljoen extra beschikbaar te stellen voor onderzoek naar gendersensitieve gezondheidszorg voor de komende vier jaar. Daarnaast hebben diverse belangrijke stakeholders uit de zorgsector tijdens en na het congres de eerste stappen gezet richting gendersensitieve zorg. Zo heeft bijvoorbeeld de Raad van Bestuur van het VUmc de opdracht gegeven een regiegroep ‘gendersensitiviteit’ op te richten om meer bewustwording te creëren voor gendersensitiviteit binnen onderzoek, onderwijs en behandeling in het ziekenhuis en ontwikkelt het CBG een genderagenda, hiermee brengen ze in kaart wat de m/v verschillen zijn bij geneesmiddelen.

Verdient deze case de Gouden Giraffe Publieksprijs? Stem dan nu, click op onderstaande button:

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.