CASE+%2D++It+starts+with+me+%2D+Volkswagen+ID%2E4
Nieuws

CASE - It starts with me - Volkswagen ID.4

CASE - It starts with me. Met deze slogan lanceerde Volkswagen de eerste volledig elektrische Volkwagen onder het ID-label. Een mijlpaal in de geschiedenis dat op passende wijze werd gelanceerd. Spectaculair onderdeel van de show was een epische lichtshow met honderden drones.

Volkswagen zet hoog in op elektrische auto's. Onder het ID-label zien steeds meer modellen het levenslicht. In 2021 werd de ID.4 gelanceerd in China, het eerste volledige elektrische model in dat land. Dat moest een happening worden. Volkswagen nam het bureau Auditoire in de arm om er een spraakmakend event van te maken.

De launch ging gepaard met de slogan 'It starts with me'. Speciaal voor de event werd een groot paviljoen gebouwd aan het water in de Chinese hightech stad  Shenzhen. Er werden tal van bijzondere gasten, journalisten, influencers en beroemdheden uitgenodigd. Op het programma - gehost door Chinese beroemdheden - stonden diverse optredens van Chinese artiesten. Meest spectaculaire onderdeel van het programma was zonder meer een epische droneshow - check de video!

Behalve dat het event live werd bijgewoond door een grote groep invloedrijke Chinezen keken ook bijna 100 miljoen mensen online mee naar het event.  Zij werden getrakteerd op een prachtige show in de stijl, waarmee Victoria Secret furore heeft gemaakt.

De combinatie van live en online heeft z'n uitwerking niet gemist in een voor Volskwagen zeer belangrijke afzetmarkt. Het paviljoen en de show maakten een verpletterende indruk, waarbij steeds de Volkswagen ID.4 in het middelpunt van de belansgtelling stond. Een knap staaltje vakwerk, vond ook de internationale jury bij het toekennen van de Oscars voor de eventindustrie, de Bea World Festival Awards. Volkswagen en Auditoire sleepten met deze productie de bronzen medaille in de wacht bij de B2C Events.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.