Carlson+Wagonlit+Travel+volledig+klimaatneutraal
Nieuws

Carlson Wagonlit Travel volledig klimaatneutraal

Carlson Wagonlit Travel opereert sinds dit jaar volledig klimaatneutraal. Doelstelling van het bedrijf is bijvoorbeeld om in 2011 dertig procent van haar medewerkers vanuit huis te laten werken.

Volgens Carlson Wagonlit Travel (CWT) opereert het bedrijf als eerste reisorganisatie in Nederland volledig klimaatneutraal. Dit wordt onder andere bereikt doordat medewerkers de gelegenheid krijgen om frequenter thuis te werken. Het doel is dat al in 2011 zeker 30% van het CWT-personeel vanuit huis werkt.

Andere verstrekkende en duurzame interne milieumaatregelen die een bijdrage leveren om de uitstoot van broeikasgassen sterk te beperken zijn:
- een uitsluitend energiezuinig leasewagenpark
- reductie papiergebruik
- energiebesparingsprogramma’s
- duurzame inkoop van goederen

Het restant van de uitstoot van broeikasgassen wordt gecompenseerd door participatie in milieuprojecten van The Carbon Neutral Company. Onlangs is hiertoe een officieel certificaat toegekend. CWT ambieert een bedrijfsvoering waarbij duurzaam ondernemen volledig is geïntegreerd in de dagelijkse praktijk.

'Wij zijn erg trots om de eerste volledig klimaatneutraal opererende reisorganisatie in Nederland te zijn. CWT blijft constant streven naar een goede balans tussen economie, mens en milieu', aldus Vice President Benelux, Jan Willem Dekker. Het complete beleid ten aanzien van Corporate Social Responsibilty, oftewel maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen, staat beschreven in het rapport CWT is Groen.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.