Carlson+Wagonlit+Travel+neemt+het+Finse+Kaleva+over
Nieuws

Carlson Wagonlit Travel neemt het Finse Kaleva over

Carlson Wagonlit Travel (CWT) neemt het Finse reisbedrijf Kaleva Travel over. Kaleva is gespecialiseerd in reismanagement.

Met een jaaromzet van meer dan 450 miljoen dollar is Kaleva Travel in Finland het grootste reisbureau, gespecialiseerd in zakelijk reismanagement, in particulier bezit. Het bedrijf is sinds 1995 partner van Carlson Wagonlit Travel.

De zakelijke relatie met Kaleva Travel heeft zich in de loop der jaren internationaal uitgebreid en omvat partneractiviteiten in Estland, Finland, Letland, Litouwen en Roemenië. Als gevolg van deze overname is CWT nu in deze belangrijke markten vertegenwoordigd door een volledige dochteronderneming. Mika Kiljunen, CEO van Kaleva Travel, zal samen met 450 Kaleva Travel medewerkers verantwoordelijk blijven voor de operationele activiteiten in deze landen. Mika Kiljunen zal rapporteren aan Patrick Andersen, Executive Vice president Nordic countries bij CWT.

Rendabel
'De overname van Kaleva Travel door CWT is in het belang van onze klanten en is een logische vervolgstap in de reeds bestaande succesvolle samenwerking tussen beide ondernemingen. Kaleva Travel en CWT worden gekenmerkt door eenzelfde soort cultuur en vergelijkbare principes, en bieden klanten van elk formaat reismanagementdiensten die zowel van hoge kwaliteit als rendabel zijn', aldus Mika Kiljunen na bekendmaking van de acquisitie.
 

Patrick Andersen licht toe: 'CWT heeft veel baat bij de leidende marktpositie van Kaleva Travel en haar sterke lokale service in de vijf landen. Kaleva Travel op haar beurt kan profiteren van CWT’s wereldwijde aanwezigheid, prijsonderscheidende producten, klantgerichte focus en een bewezen staat van dienst aan klanten van uiteenlopende omvang.'

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.