11 september 2013

Buurman Amsterdam RAI opent restaurant in nieuw te bouwen RAI Amtrium

Door Sjoerd Weikamp

Rubrieken

EVENEMENTENLOCATIE RESTAURANT - Michiel en Saskia Deenik van visaandeschelde worden de restaurateurs van het nieuw te openen restaurant in het RAI Amtrium. Dit is het nieuw te bouwen multifunctionele kantoor/congresgebouw met een kas voor city farming aan het Scheldeplein (stadszijde RAI).

Onder de naam ROAST Amsterdam wordt door Michiel Deenik een rotisserieconcept voor Amsterdam neergezet. Het restaurant wordt gerealiseerd in het laagbouwgedeelte van het RAI Amtrium. ROAST Amsterdam opent haar deuren in mei 2015.

Operationeel directeur Martin van Nierop van Amsterdam RAI: 'Michiel heeft zich met visaandeschelde in enkele jaren ontwikkeld tot een onderscheidend en toonaangevend restaurateur in Amsterdam. Als Amsterdam RAI zijn we uitermate blij dat Michiel in 2015 de oversteek maakt en feitelijk tegenover Vis aan de Schelde een tweede restaurant gaat exploiteren. Zijn ROAST-concept sluit naadloos aan op de kwaliteitstandaard die Amsterdam RAI hanteert voor haar (inter)nationale zakenpubliek.'

Langgekoesterde wens
Michiel Deenik: 'Het is voor mij een waanzinnige kans om op loopafstand van mijn huidige restaurant een nieuw concept neer te zetten. Met visaandeschelde geef ik invulling aan mijn passie voor vis. Met ROAST wil ik mijn culinaire aspiraties op het gebied van vlees de ruimte geven. Op de kop van het vernieuwde Scheldeplein verwacht ik dat ROAST Amsterdam een open invitatie zal zijn aan de inwoners van Amsterdam en de zakelijke gasten van de RAI en Zuidas. ROAST Amsterdam zal dagelijks geopend zijn en gasten mogen er van mij dezelfde kwaliteit en allure verwachten als bij ‘Vis’.'

ROAST Bar en ROAST Room
ROAST Amsterdam wordt een rotisserie die volledig past bij deze tijd van transparantie en duurzaamheid. Het restaurant, bestaand uit ROAST Bar en ROAST Room, krijgt een open, ambachtelijk karakter waar gasten zien wat er voor ze bereid wordt. ROAST Bar (begane grond) wordt een brasserie met de sfeer van een mooie, ambachtelijke slagerij vol charcuterie, vlees en andere verse producten. Op de eerste verdieping komt ROAST ROOM, een luxe restaurant voor (zaken)lunch en diner. Voor kruiden en groenten maakt ROAST Amsterdam gebruik van de grote kas voor city farming die in het RAI Amtrium wordt gebouwd.