
Begin dit jaar heeft De Mariënhof de prijs in het leven geroepen om enthousiaste ondernemers de kans te geven een vliegende start te maken én om de Serre een bijzondere bestemming te geven die past bij de waarden van de evenementenlocatie.
Tijdens de feestelijke finale pitchten drie finalisten, Wijnbar Miró, Klooster en Buuf in de Serre, hun concept voor jury en publiek. Voorafgaand aan de finale kon ook het publiek online meestemmen. Hier werd met ruim 2000 stemmen enthousiast gehoor aan gegeven. Met de stemuitslag en het eindoordeel van de vakjury kwam Buuf in de Serre als winnaar uit de bus.
Vliegende start
De winnaaressen, Cesare Bentvelzen en Carmen Visser, ontvingen uit handen van pandbewaarder Pieter Aalbers een symbolische sleutel waarmee zij de deuren van de Serre mogen openen. Zij krijgen deze ruimte twee jaar lang kosteloos tot hun beschikking om hun droom te realiseren.
Om ze te supporten overhandigde Nic Kors van Rabobank Amersfoort hen een cheque van 2,500 euro als startbedrag. Daarnaast zullen ook de leden van de jury beschikbaar zijn voor coaching. Dit zijn: Wim Wiersma, eigenaar W.O.W.-wines; Carla Schenk, PR-adviseur bij Edelman; Ivan Vierbergen, allround accountant en adviseur; Arjan de Boer, Managing Partner Food Inspiration; Jesse Smits, eigenaar Back to the brand; Bert van Wede, Directeur Leerbedrijven en bedrijfsmatige ontwikkeling bij MBO Amersfoort; Kim van Velzen, Social media strateeg en de pandbewaarders van de Mariënhof, Pieter Aalbers en Adriaan Derksen.
Taart centraal in Buuf in de Serre
Bij Buuf in de Serre staat taart centraal. Carmen Visser en Cesare Bentvelzen: 'Onze taarten zijn ambachtelijk en eerlijk, gericht op smaak en niet op uiterlijk. Wat Buuf veelzijdig maakt is een taartaanbod voor iedereen. De zoetekauw kan bij ons terecht maar wij hebben ook hartige taart op de menukaart staan. Taart kan eigenlijk op ieder moment van de dag en altijd. Of je nu jarig bent, een baaldag hebt, omdat je van iedere dag een feestje wilt maken of gewoon omdat het woensdag is.'
Pieter Aalbers, Pandbewaarder van de Mariënhof, kijkt uit naar de samenwerking: ‘Alle drie de finalisten sloten met hun concept perfect aan bij onze gedachtegang, de Mariënhof teruggeven aan de stad. Naast het ondernemen met Hart & Ziel sprong Buuf er bovenuit met de ambacht die van hun concept afspat. Voor een oud ambacht in een nieuw jasje is ons monumentale klooster natuurlijk erg geschikt.’
Cesare Bentvelzen en Carmen Visser willen deze zomer de deuren van Buuf in de Serre openen.