Brandbrief uit eventbranche: weken wachten op regelingen, is geen optie!

23-03-2020 - CORONA EN EVENEMENTEN - De dag dat EventBranche.nl in gesprek ging met Tweede Kamer-lid Thierry Aartsen stuurde Euro Events uit Duiven een brandbrief naar de minister. Ondanks de positiviteit over de aangekondigde maatregelen horen wij dat bij veel bedrijven de nood vrij direct hoog is. Daarom delen we graag deze brandbrief, namens Euro Events, en heel veel andere eventbedrijven:

Geachte minister Koolmees,

Afgelopen dinsdag ging er een zucht van verlichting door Nederland. De staat hield zich aan zijn afspraak en de hulp voor heel ondernemend Nederland werd uitgeroepen. Zowel het bedrijfsleven als de zelfstandige zonder personeel konden rekenen op maximale steun.

Voor ons als toeleverancier aan horeca- en evenementen branche, was deze zucht helaas van korte duur. Want wat schepte de volgende dag onze verbazing, de nieuwe regeling geldt helemaal niet voor ons.

U heeft een WTV-vergunning aangevraagd en gekregen: voor u geldt dat de vergunning volgens de oude regeling wordt afgehandeld. Verlenging van deze vergunning is echter niet meer mogelijk. U kunt een aanvraag indienen op basis van de nieuwe regeling. De nieuwe regeling zal inzicht geven in de handelwijze bij samenloop van de wtv met de mogelijkheid om gebruik te maken van die nieuwe regeling.

Wij zagen de huidige problemen op tijd aankomen en hebben daar op tijd de nodige maatregelen voor getroffen, zoals het aanvragen van werktijd verkorting. Voor 50%, voor het grootste deel van de ca. 45 werknemers. Met een verwachte omzetdaling van 50% zouden we het daar mee moeten redden. Die 50% werd na de donderdag speech van de heer Rutten, al heel snel 95%. De nieuw aangekondigde maatregelen van afgelopen dinsdag kwamen voor ons daarom als geroepen.

Maar helaas. Wij als bedrijf moeten hier nog drie weken op wachten. En daar zit nou precies ons probleem. Met een omzet van bijna 0 en de kosten die doorlopen, gaan wij dit niet volhouden. Net als een groot deel van de andere bedrijven die in het zelfde schuitje zitten. We waren op tijd en moeten daar nu voor boeten.

Dus aan u nu het volgende verzoek. Straf niet ons bedrijven die op tijd gebruik wilden maken van de eerste regeling. Stop ieder, die het nodig heeft, alsnog in de nieuwe regeling en zorg er zo voor dat ook wij hier met zijn allen hier doorheen kunnen komen.

De regering heeft aangegeven niemand te willen laten vallen, laat dan ook deze groep ondernemers die al een aanvraag hebben gedaan en een vergunning hebben gekregen niet vallen.

Laten we er daarom samen voor zorgen dat we niet de eerste 50 mensen op straat moeten zetten en ten gevolge van dit crisis en het genomen besluit. Dat ook bij de andere bedrijven die in het zelfde schuitje zitten ook geen ontslagen hoeven te vallen.

Met vriendelijke groet,

Euro Events
 


EventBranche.nl maakte een overzicht van de regelingen voor eventbedrijven:

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners