Brand+NBC+Congrescentrum%3A+locatie+tot+september+2023+gesloten
Nieuws

Brand NBC Congrescentrum: locatie tot september 2023 gesloten

BRAND EVENTLOCATIE - De grote brand bij NBC Congrescentrum in Nieuwegein heeft zulke grote gevolgen voor de evenementenlocatie, dat het congrescentrum en eventlocatie tot september 2023 de deuren gesloten houdt om de locatie weer op te bouwen. Het team van de locatie vertelt zelf strijdvaardig het verhaal.

"Het beloofde een prachtig najaar te worden. Ons team stond meer dan klaar voor de start van het evenementenseizoen. Tot op de valreep het noodlot toesloeg. Op woensdag 7 september 2022 is het NBC Congrescentrum getroffen door een grote brand. Daardoor is onze locatie grotendeels verloren. Rond 14:30 uur is er brand uitgebroken op het dak van de Event Hall. Alle aanwezige gasten en medewerkers zijn binnen zeer korte tijd in veiligheid gebracht. Na 12 uur blussen gaf de brandweer om 02:40 uur het sein brand meester. Hoewel de optische schade aan de buitenzijde van onze locatie mee lijkt te vallen, is de schade aan de binnenzijde vele malen groter."

"Alle ruimtes, technische apparatuur en materialen zijn verloren gegaan. Daarom zijn wij genoodzaakt om tot 1 september 2023 onze deuren te sluiten. Alle bijeenkomsten die bij het NBC gepland staan tot 1 september 2023 kunnen hierdoor geen doorgang vinden."

"Voor ons staat de komende periode in het teken van de wederopbouw, maar ook in het helpen van onze opdrachtgevers met het vinden van alternatieve locaties. Gelukkig zit stilzitten niet in het DNA van ons familiebedrijf en zijn de werkzaamheden al in volle gang. Ondanks deze tegenslag gaat ons team met vertrouwen de toekomst tegemoet."

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.