Boek+over+de+trend+in+partycatering%3A+mobiele+keukens+en+streetfood
Nieuws

Boek over de trend in partycatering: mobiele keukens en streetfood

PARTYCATERING - De trend zette al een aantal jaar geleden in, maar binnen de partycateringbranche lijkt het inmiddels niet meer weg te slaan: mobiele keukens en streetfood.

Nederland kent inmiddels meer dan 180 mobiele keukens. De eigenaren hiervan zijn gepassioneerde ondernemers die met elkaar door hun veelal artistieke initiatieven een vernieuwend en dynamisch beeld geven van streetfood in Nederland. Van bloemkoolcouscous met pistache pesto in Amsterdam tot oerbiet-appelsap en broodje ‘Wadden’ in Leeuwarden. Streetfood ondernemers brengen in hun mobiele keukens op een vernieuwende, smaakvolle en verantwoorde manier voedsel lokaal – op onder meer markten en festivals – dichtbij de consument. Eerlijk, met oog op de oorsprong van de producten en met creatief gekozen ingrediënten delen zij hun passie in het eten dat zij serveren.

Het boek Reizende Sterren is een verzamelwerk van creatieve mobiele keukens. Iedere deelnemer/reizende ster vertelt zijn eigen verhaal, levert een recept van zijn of haar “signature dish” en deelt muziek die past bij zijn of haar mobiele keuken via een QR-code. Veel ‘Reizende Sterren’ koken met seizoensproducten en schrijven hun menu vaak op een krijtbord. Bij de grafische vormgeving van het boek is daarom gekozen voor een omslag dat voorzien is van schoolbordverf en een krijtje, zodat iedereen die het boek aanschaft een eigen persoonlijke boodschap kan schrijven. Het boek bevat:

- Bundeling van bijzondere verhalen van streetfood ondernemers
- Voorwoord van The Food Line-up
- Bijzonder kookboek met smaakvolle recepten
- Unieke omslag, veel illustraties en een eigentijdse uitstraling
- Food / Art & Music

 

Prijs € 29,95  14,8 x 21 cm
400 pagina’s
genaaid gebonden / Nederlandstalig
ISBN 978-94-91525-27-8 / NUR 440
Verschijnt mei 2014

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.