BIZAR: groot event last minute afgelast, bezoekers bestormen terrein, politie pakt organisatie op

29-06-2019 - FESTIVAL PUBLIEKSEVENEMENTEN - Oplichting, witwassen, valsheid in geschrifte en misbruik van vertrouwen, om die redenen werden 3 organisatoren van Vestiville, een groot festival in het Belgische Lommel opgepakt en verhoord. Het evenement werd vlak voor aanvang afgelast, omdat er volgens diverse media, artiesten en getuigen sprake was van wan-organisatie. 'Ik kon de veiligheid niet garanderen', aldus de burgemeester van Lommel.

Het festival zou de poorten om 12.00 uur opengooien, maar rond 17.00 uur trok de burgemeester van Lommel de stekker eruit. Gelet op enkele beelden en getuigenissen was hier sprake van een organisatie die haar zaken niet op orde had.

Ongeveer tegelijkertijd meldde de hoofdact A$AP Rocky op twitter dat ze zich terugtrokken, omdat ze hun eigen veiligheid en die van de bezoekers niet vertrouwden. "Wegens veiligheid- en infrastructuurproblemen", is te lezen op Twitter. "De organisatoren zeiden me dat ze het zouden oplossen, maar spijtig genoeg hebben ze dat niet gedaan." 

Een aantal bezoekers had uren staan wachten en braken door de beveiliging heen. De politie moest er aan te pas komen om ze weer van het terrein te verwijderen. De internationale media legden al snel de overeenkomst met het totaal geflopte Fyre festival:

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners