Bijzondere cocreatie met 100 Nederlanders leidt tot Songfestival thema OpenUp

24-10-2019 - EUROSONGFESTIVAL - Een klankbord voor jouw evenemententhema van 100 bekende en onbekende Nederlanders? Kan dat? Ja, want vandaag is het thema voor het Eurovisie Songfestival 2020 bekend gemaakt: OpenUp. Dit thema is de vertaling van de creatieve kapstok die door strategiebureau Fronteer is ontwikkeld in co-creatie met 100 Nederlanders, de zogenoemde ‘Magic 100’.

In opdracht van het Eurovisie Songfestival (NOS/NPO/AVROTROS) organiseerde Fronteer deze zomer een grootschalig co-creatie proces. 100 Bekende en onbekende Nederlanders (‘Magic 100’) werden betrokken middels straatinterviews, telefonische interviews en co-creatie workshops.

Sietse Bakker, Executive Producer Event van het Eurovisie Songfestival 2020: “We willen een Songfestival maken waarin Nederland zich herkent en dat Europa verrast. De manier waarop wilden we niet in een vergaderzaaltje in Hilversum bedenken, dus we zijn vanaf dag één na de winst van Duncan gaan luisteren. Dankzij co-creatie workshops met de creatieve industrie en straatgesprekken met een diverse groep Nederlanders hebben we een thema ontwikkeld dat past bij Nederland en de tijd waarin we leven.”

Met de slogan OpenUp willen de organisatoren de kijkers uitnodigen om zich open te stellen voor muziek uit verschillende landen, maar zich vooral open te stellen voor elkaar, ongeacht achtergrond, geaardheid en afkomst. Sietse Bakker: “Deze slogan geeft vrijheid tot aanvullen. Dat vonden we belangrijk in het jaar waarin we 75 jaar vrijheid vieren. En we laten ermee zien waar Nederland voor staat.”

Leonie van Mierlo, projectleider en strateeg binnen Fronteer: “Het belangrijkste inzicht van mensen op straat was de hoop dat deze editie van het Songfestival ‘echter’ wordt. We zijn als Nederlanders vooral trots op onze mentaliteit. Men beschrijft dit als open, inventief, divers en authentiek. Dat willen we in de spotlight zetten, om vervolgens het podium aan Europa te geven. OpenUp hoort bij de tijdsgeest om je open te stellen voor nieuwe ideeën van andersdenkenden en creatieve talenten te betrekken. Dat is ook waar Fronteer voor staat en waar het team van het Songfestival vanaf het eerste moment al druk mee bezig is”.

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners