Bijzondere break-out ruimtes en waarom deze zo belangrijk zijn voor je evenement

23-04-2019 - Eén van de trends uit de #EventTrendsTop20 is: klein is het nieuwe groot. En dan hebben we het niet over evenementen met minder bezoekers maar het verbeteren van de kwaliteit door kleinere settingen. Want kleiner is intiemer, en dat bevordert de interactie met elkaar. De redactie van EventBranche.nl dook in dit onderwerp en komt, naast handige informatie, ook met 7 originele break-out ruimtes:

Een goed doordachte break-out sessie kan waardevolle informatie opleveren, dat weer kan bijdragen aan de doelstellingen van je event. Daarom is het, in het verlengde van je eventdoelstelling, ook belangrijk om doelen te formuleren die passen bij de break-out sessie. Moeten deelnemers in discussie gaan over een bepaald onderwerp, brainstormen, netwerken middels speeddatesessies? De opzet heeft invloed op het resultaat, denk dus goed na over wat je met de break-out sessie wil bereiken. Bovendien stimuleert een bijzondere break-out ruimte de creativiteit, wat kan leiden tot innoverende ideeën en inspirerende informatie!
 

1. Inflatable Domes
Deze opblaasbare iglo’s zijn een perfecte oplossing op locaties die zelf niet over (voldoende) subruimtes beschikken. Deze inflatable ruimtes zijn makkelijk te installeren en beschikbaar in verschillende vormen en kleuren. Daarnaast hebben ze een goede akoestiek en geluidsdichtheid en een capaciteit tot wel 300 personen.


Fotocredits: quickspace.eu

2. De BrainStormBus
Reistijd is werktijd in de BrainStormBus, een omgebouwde schoolbus met ruimte tot 8 personen. Deze mobiele break-out ruimte is geheel zelfvoorzienend en biedt een stijlvol en functioneel interieur om optimaal te kunnen brainstormen. Een vergadertafel, goede verlichting en audiovisuele voorzieningen, draadloos internet en Wifi maken deze subruimte compleet.


Fotocredits: brainstormoplocatie.nl 

Break-out sessies zijn niet bedoeld om een evenement te onderbreken, maar bieden deelnemers juist de mogelijkheid om onderwerpen te bespreken of te netwerken. Voldoende energie en een actieve houding zijn dus een must! Zorg daarom buiten de sessie om voor voldoende pauzes, om vermoeidheid te voorkomen. Brainfood of een gezond tussendoortje zou daarnaast kunnen zorgen voor een energieboost!

3. Pop-up bioscoop
Sit back and relax in de kleinste mobiele Pathé-bioscoop van Nederland. Deze bijzondere break-out ruimte heeft 24 comfortabele bioscoopstoelen, een groot LED scherm van 4.00 bij 2.50 meter en fantastisch geluid. Doordat de stoelen op een tribune geplaatst zijn, heeft elke toeschouwer perfect zicht op het scherm. Daarnaast leent het podium zich ook ideaal voor het presenteren van ideeën, workshops of productpresentaties.


Fotocredits: pathebusiness.nl

4. Conference Bike
Wil je echt even wat anders, het liefst in de buitenlucht? Pak dan deze 7-persoons vergaderfiets. Deze fiets, een soort driewieler waarbij één iemand stuurt en zes anderen kunnen meefietsen, is een ideaal middel voor een effectieve en zakelijke rit. De eyecatcher leent zich perfect voor teambuilding of een dagje vergaderen in de natuur. Daarbij stimuleert deze sportieve activiteit je brains en is het dus letterlijk meters maken terwijl je belangrijke onderwerpen behandeld.

Fotocredits: conferencebike.nl

Om ervoor te zorgen dat een break-out sessie ook daadwerkelijk effectief is en soepel verloopt, kan een dagvoorzitter of het aanwijzen van een team- of gespreksleider een uitkomst zijn. Hij of zij leidt discussies, houdt overzicht en kan waardevolle ideeën verzamelen. Deze uitkomsten kunnen na afloop van de break-out sessie weer plenair gedeeld worden of na het evenement worden verspreid. Een goede aanleiding om ook na het evenement feedback, vragen of ideeën te delen in een online community.

5. Ideeëntheater
Soms vraagt een onderwerp of vraagstuk om een debat, discussie of brainstorm. Een ideeëntheater of verhalenpaviljoen biedt hier de perfecte ambiance voor. Simpel, laagdrempelig maar effectief. De setting, een ronde houten tribune met kussens, zorgt ervoor dat mensen vanzelfsprekend met elkaar in gesprek gaan. Door de losse onderdelen kan het theater naar wens vergroot of verkleind worden.


Fotocredits: ideeentheater.nl

6. BioDome
Deze stormvaste break-out ruimte is een mobiele evenementenlocatie met innovatieve energietechnieken die zorgen voor beeld, geluid en klimaatbeheersing. Een duurzame ruimte, geschikt voor 50-150 personen, waar 260 graden projectie kan zorgen voor een indrukwekkend effect. Een out of the box oplossing die gegarandeerd zorgt voor inspiratie en creativiteit!


Fotocredits: GreenDNA

7. Kas voor evenement
Bijna alles is mogeljik in een kas. Hang kunst op en je hebt een tijdelijk atelier. Tap er bier in en je hebt de gezelligste bar van 't land. Praat er in met elkaar en het fungeert als vergaderruimte. Leg er koopwaar in en er is een winkel geboren. Waar kan je een kas eigenlijk niet voor gebruiken?

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
Hét kennis event over evenementen: 120 kennissessies en 5 podia

>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. De Kuip Meetings & Events

  De Kuip biedt voor ieder evenement van 50 tot 2.500 personen vele mogelijkheden in één van de 15 sfeervolle zalen.
 2. Van Nelle Fabriek

  Bereikbaar, centraal gelegen, direct aan de snelweg, parkeergelegenheid op eigen terrein, van 16 tot en met 7000...
 3. Orpheus

  Bij Congrescentrum Orpheus gebeurt het! Verrassende ideeën, levendige discussies en spektakel. Maar ook: smaakvolle...
 4. Amerpodia

  Historische locaties voor elk evenement
 5. Marketing Generation

  Wij zijn specialist in live communicatie en weten met onze concepten en events mensen te raken en waardevolle...

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners