Bijna+driekwart+van+de+eventprofessionals+ondervindt+gevolgen+van+de+WKR
Nieuws

Bijna driekwart van de eventprofessionals ondervindt gevolgen van de WKR

WERKKOSTENREGELING EVENEMENTEN WETGEVING - Tijdens de talkshow van EventBranche LIVE bij CitySense werd ook de werkkostenregeling wederom onder de loep genomen.

Via het WKR Loket van IDEA hebben inmiddels 12 organisaties aangeven dat hun evenement geen doorgang heeft kunnen vinden door de WKR regeling. In gesprek met Maarten Schram van branchevereniging IDEA en een aantal eventprofs in de zaal, bleek daarnaast al snel dat er nog niet veel bekend is over jurisprudentie óf gevallen van waar na toetsing door de belanstingdienst een fun evenement als inhoudelijk in de boeken is terecht gekomen. Met andere woorden; van boetes of een 'op heterdaad betrapt' zijn tot op heden de geluiden niet bekend. Schram geeft daarvoor een mogelijke verklaring: 'Ik heb begrepen dat de Belastingdienst de handen vol heeft aan de aangepaste wetgeving rondom de voormalige VAR-verklaring.' Dit zou best kunnen beteken dat we in de stilte voor de storm zitten. Gelet op het feit dat 70% van de eventprofs aangaf wel degelijk de gevolgen van de WKR te voelen, blijft eventbranche.nl het nieuws rondom deze regeling op de voet volgen.

Een absolute aanrader is daarom het dossier 'Werkkostenregeling en evenementen' van EventBranche.nl . Deze whitepaper bevat een kleine 50 pagina's met onder meer cases, basiskennis, achtergronden en advies. Een ideaal naslagwerk voor eventprofessional, evenementenbureau, secretaresse en eventmanager. Meer weten? Vraag dan nu de whitepaper werkkostenregeling en evenementen aan!

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.