Beste Event Awards World 2020: Nederland pakt 2 keer goud en 10 awards in totaal

18-12-2020 - BESTE EVENT AWARDS 2020 - De Uitmarkt, aan de hand van XSAGA Festivals, en BUDX Miami in samenwerking met WINK / Octagon wonnen een gouden BEA World 2020 award. Daarnaast pakten WINK en XSAGA nog eens vijf zilveren en drie bronzen awards.

De jury vol interantionale eventmarketeers van grote merken was vooral gecharmeerd van de hybride editie van de Uitmarkt. XSAGA Fesitvals won met het concept voor de eerste Uitmarkt waar live en online het concept stuurden goud, zilver en brons:

Uitmarkt 2020

Opdrachtgever: Stichting Uitmarkt/The Uitmarkt Foundation
Bureau: XSAGA Festivals

CATEGORY WINNER

1st B2C DIGITAL/HIBRYD EVENT
2nd DIGITAL TRANSFORMATION
 

SPECIAL PRIZE

3rd BEST BEA WORLD EVENT AGENCY

 

Na 42 jaar werd de iconische en traditionele ‘opening’ van het culturele seizoen in Nederland omgezet in een nieuw hybride businessmodel, waarmee ook nog eens een heel evenementenbureau, XSAGA Festivals, in de slipstream van dit evenement veranderde.

Uitmarkt vertaalt zich in ‘uit’ en ‘markt’. Precies wat het was de laatste 42 jaar. Bezoekers van de openluchtmarkt krijgen een voorproefje van wat cultuurmakers het nieuwe seizoen te bieden hebben. Het doel is om cultuur breed toegankelijk te maken, nieuw talent een springplank te bieden en jongeren aan te trekken op hun reis naar cultuur.

Hoewel COVID onze fysieke markt sluit, zorgt het ook voor nieuwe digitale kansen. We creëerden een digitaal platform ‘Thuismarkt’. Gebruikmakend van de naamsbekendheid van Uitmarkt, maar benadrukkend hoe het publiek er dit jaar gebruik van zou kunnen maken; thuis. Het platform stelt ons in staat om bij velen thuis te komen. Het zou eerder kunnen beginnen dan de drie dagen eind augustus. Zowel in de behoeften van het publiek, beperkt tot hun huis, als makers die niet kunnen presteren om bewustzijn en geld te creëren. Door de flexibiliteit van het platform kan het publiek kijken waar, wanneer en hoe ze willen. We beperkten de inhoud tot 15 minuten om ‘hapklare cultuur’ te serveren aan een jonge generatie die lange optredens niet kan ‘verteren’.

 


 

BUDX Amsterdam

Opdrachtgever: Bud, Anheuser-Busch InBev
Bureau: WINK

CATEGORY WINNER

3rd B2C DIGITAL/HIBRYD EVENT
2nd CULTURAL MUSICAL AND SPORTING DIGITAL/HYBRID EVENT
2nd DIGITAL/HYBRID BRAND EXPERIENCE

Bud lanceerde in Nederland BUDX, dat met een launche event werd geïntroduceerd. Een tweedaags evenement dat een trendsettende cultuur viert en Nederlandse jonge stedelingen in staat stelt en betrekt bij een geloofwaardige en relevante merkpositionering.

Het hoogtepunt van de lokale campagne van Bud was de uitrol van het BUDX-platform, waar culturele, lokale talenten worden samengebracht door samenwerking op het gebied van muziek, kunst, mode en technologie. Het platform is niet puur ontworpen voor merkzichtbaarheid, maar om daadwerkelijk bij te dragen aan en om de lokale trendsettende cultuur te weerspiegelen. Om een ​​inclusieve gemeenschap te creëren die bindt, inspireert en uiteindelijk samenwerkt. BUDX is een versterkingsplatform: een ervaring die exponentieel groeit naarmate meer mensen creatief en samen met elkaar en het merk omgaan.

BUDX was een tweedaagse culturele smeltkroes, bestaande uit paneldiscussies met trendsettende cultuuriconen overdag en geweldige muziekuitvoeringen die 's nachts de genres overstegen. Een live, site-specifieke, geïntegreerde audiovisuele uitvoering, volledig aangepast voor BUDX. Meerdere kunstinstallaties, een capsulecollectie en een preview van een fototentoonstelling. Bovendien is alle media-inhoud en grafisch ontwerp gemaakt door lokale kunstenaars.

Nog twee prijzen voor BUDX

Budweiser won nog twee BEA World awards, goud in de categorie Cultural Musical and Sporting Event en zilver in de categorie beste B2C event (> €500.000), met hun BUDX Miama event(s). Daar werd het grootste geintegreerde marketingprogramma gelanceerd rondom de Super Bowl in Miami. 'An epic content-generating once in a life-time experience starring international creators', aldus BUDX.

 


 

KLM100 Experience

Opdrachtgever: KLM Royal Dutch Airlines
Bureau: XSAGA


KLM vroeg XSAGA om een ​​gedenkwaardig feest te creëren, met hun medewerkers en een grote verscheidenheid aan stakeholders. In de tijd vóór de corona, toen we groots konden vieren en met veel mensen samen konden komen.

XSAGA creëerde een gedenkwaardige en unieke ervaring door live contact centraal te stellen in de live marcom-strategiecampagne. De ultieme klantreis door het verleden, het heden en de toekomst van KLM, met als uiteindelijk doel het betrekken, ontroeren en bedanken van de verschillende doelgroepen. Het evenement was een spectaculair succes, met 65.000 bezoekers in zeven dagen.

We hebben verschillende hangars getransformeerd in het hart van de KLM-operatie terwijl de operatie in volle gang was (buiten de douane en meestal gesloten voor het grote publiek!). Waar alle werkzaamheden op alle niveaus doorgingen. Een ervaring die de doelstellingen tot leven bracht en bezoekers het gevoel gaf deel uit te maken van de hele organisatie.

Een uniek kijkje achter de schermen gaf bezoekers de kans om door een veelheid aan verhalen en iconische KLM-objecten te dwalen. Een spannende 3D audiovisuele show met bewegende ledschermen en diverse interactieve ruimtes met indrukwekkende technologische innovaties zorgden ervoor dat bezoekers zich onderdeel van de KLM-familie voelden.


 

Giro 555: Together in action for Beirut

Opdrachtgever: Giro555 (Stichting Samenwerkende Hulporganisaties)
Bureau: XSAGA

Een digitaal marathonevenement van 07.00 tot 23.00 uur om de Nederlandse bevolking te bereiken en miljoenen op te halen voor de slachtoffers van Beiroet vanwege de explosie die levens, huizen en dromen van zo velen heeft verwoest. Het evenement won brons in de categorie non profit.

Wanneer u geld inzamelt voor een ramp, is tijd uw vijand. Aandacht en bewustzijn vervagen snel. Vanwege COVID kon voorkeursproducent Publieke Omroep NPO niet op de traditionele manier leveren. Als evenementenbureau (hoewel boordevol tv-ervaring), hebben we besloten om het op een onconventionele manier te doen: Onze aanpak was om 17 uur - COVID Proof - live content te ontwikkelen, produceren en distribueren in 96 uur, met een digitale infrastructuur. Op deze manier konden we opnemen en uitzenden via het Giro555-platform en tegelijkertijd radio, tv en sociale content in één studio bewerken en verspreiden

Hoe zorg je ervoor dat mensen zich zorgen maken en geven als COVID hun huizen, levens en dromen op zijn kop zet? Ons creatieve idee ‘Laat Beiroet stijgen in Nederlandse harten’ verbindt die emotie met mensen in Beiroet die huizen, levens en dromen verloren. Libanezen in Nederland vertellen de verhalen over veerkracht uit een land dat uit de puinhopen zal verrijzen. Zoals gezongen in hun nationale lied ‘Li Beirut’ dat ons themalied werd
 

1 ReactiesLeuk om te melden dat de energieke presentatie hiervan in handen was van Sandy Nijhuis en Kjell Lutz; twee Nederlandse dagvoorzitters van Dagvoorzitter.nl. Zij presenteerde helemaal COVID-proof vanuit onze studio in Hoorn; de Italiaanse winnaar van vorig jaar: PianoB mixte het tot een feestelijk geheel in ‘Victory Boogie-woogie’ look!
Otto Wijnen @ 23-12-2020 15:00 uur
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. D&B Eventmarketing

  D&B Eventmarketing helpt organisaties hun dromen en ambities te realiseren.
 2. Kronenburg

  Zoekt u voor uw evenement of event een sprankelende Host of Hostess, een ervaren Teamleider, een elegant Hospitality...
 3. Amplify EventMarketing – Let’s Amplify Your Event

  Een evenement moet inspireren, verfrissen en verrassen. Geen zorgen, wel applause. We Amplify your event: Wij...
 4. Effectivents

  Effectivents verzorgt een verkorte opleiding eventmanagement en diverse trainingen en cursussen in eventmanagement...
 5. Marketing Generation

  Wij zijn specialist in live communicatie en weten met onze concepten en events mensen te raken en waardevolle...

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners