Best+Event+Awards+World+de+Nederlandse+genomineerden%3A+150+jaar+Rode+Kruis
Nieuws

Best Event Awards World de Nederlandse genomineerden: 150 jaar Rode Kruis

BEST EVENT AWARDS WORLD - Zes Nederlandse eventcases drongen door tot de finaleronde van de Best Event Awards World. Het Rode Kruis met vaste partner Xsaga organiseerde rondom haar 150-jarig bestaan een eventmarketingtraject dat in de categorie non-profit tot de finalisten behoort.

Dit jaar bestaat de Nederlandse tak van het Rode Kruis 150 jaar. Om die reden zijn er het gehele jaar activiteiten gepland in het land. Bij alle jubileumactiviteiten staat de vrijwilliger centraal. 'Wij willen ze eigenlijk allemaal bedanken voor hun vaak jarenlange loyaliteit naar onze club. Daarnaast willen wij heel Nederland motiveren om de EHBO cursus te volgen. Voorkomen is immers beter dan genezen', aldus Frank Tebbe van het landelijke Rode Kruis. 'Een aantal van deze activiteiten hebben wij samen met Xsaga mogen organiseren. Een betrouwbare en ervaren producent die ons kan helpen met ‘ het grote idee en het kleine detail’.'

Spannende operatie
Als vaste partner van het Rode Kruis mocht het Amsterdamse eventmarketingbureau Xsaga een bijzondere recordpoging organiseren op de Dam in Amsterdam. 
Op zaterdag 9 september werd de Dam in Amsterdam al vroeg in de hekken geplaatst en ontrolde zich een minutieus voorbereide operatie waarbij Amsterdam zich klaarmaakte voor een recordpoging EHBO. Maarten Hogenhuis van Xsaga: 'Het was best een spannende operatie, je weet immers nooit precies hoeveel mensen er gaan komen en je wilt natuurlijk wel iedereen op een juiste en feestelijke manier faciliteren.'

De organisatie kreeg hulp uit Koninklijke hoek want Prins Pieter-Christiaan en zijn moeder Prinses Margriet waren ook van de partij om te helpen. Het was ambassadrice Irene Moors die het massaal opgekomen publiek op een persoonlijke en tevens professionele manier door de middag sprak. Uiteindelijk stond de teller op 1.400 deelnemers, ruim voldoende voor een nationaal record en meer dan genoeg om landelijke aandacht af te dwingen voor het onderwerp dat in dit jubileumjaar speciaal in de schijnwerpers staat. Op het einde van de dag gingen velen honderden vrijwilligers trots naar huis. Allemaal ‘klaar om te helpen’ indien noodzakelijk.

Lees meer over de Nederlandse genomineerden:
>> Shell en BrandBase: Generation Discover Festival
>> Ocean Clean-up, Bind en Jurlights: Ocean Clean-up The Next Phase event
>> Rijksmuseum en XSAGA: The 10 millionth visitor of the Rijksmuseum

 

Ga ook naar Porto: Best Event Awards World Festival 15 t/m 18 november 2017 
>> koop een delegate pass voor hét BEA World Festival, een evenement met een gouden netwerkmogelijkheid
© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.