Besmettelijk virus treft 1200 man evenementenpersoneel

09-02-2018 - Een ingrijpende beslissing van het organisatiecomité van de Olympische Spelen Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang om 1200 beveiligers in quarantaine op te laten nemen. Mocht je het nieuws gemist hebben, het norovirus; een uiterst besmettelijk en veelvoorkomend virus, heeft zich onder ruim 41 beveiligers verspreid. Gezien de grootte van de Olympische Spelen heeft het comité het zekere voor het onzekere genomen en alle 1200 beveiligers vervangen door 900 militairen. Let wel: 3 dagen voor de openingsceremonie.

Waar bij sommige evenementenorganisaties de stress al toeslaat bij één ziek personeelslid, kun je de ingrijpende beslissing om 1200 man te vervangen bijna niet voorstellen. Deze ingrijpende beslissing is genomen ter voorkoming van verdere verspreiding. Met als belangrijkste reden het voorkomen van infectie bij de ruim 6000 atleten, die vanuit 80 landen afreizen naar Zuid-Korea. Vorig jaar, tijdens het WK atletiek in Londen, konden enkele atleten niet deelnemen nadat het norovirus uitbrak in hun hotel.

De exacte bron van de besmettingsoorzaak is nog niet achterhaald. Maar volgens het Voedingscentrum kan het virus voorkomen in rauwe schaal- en schelpdieren en rauwe groente en fruit. De meeste besmettingen gaan van mens op mens. Besmetting kan voorkomen worden door handen regelmatig te wassen, schaal- en schelpdieren goed te verhitten en groente en fruit grondig onder stromend water te wassen.

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners