700+evenementenbureaus+goed+voor+8%2C2+miljard+euro%2E%2E%2E
Nieuws

700 evenementenbureaus goed voor 8,2 miljard euro...

De resultaten van de LiveCom Alliance European Industry Survey 2019 zijn bekend. De LiveCom Alliance European Industry Survey legt de belangrijkste trends, uitdagingen en economische impactfactoren vast in de live communicatie-industrie. De resultaten onthullen feiten en cijfers afkomstig uit acht belangrijke Europese markten. Zo zijn de 700 'aangesloten' bureaus goed voor 8,2 miljard euro.

Uit het onderzoek blijkt dat de negen deelnemende verenigingen 700 aangesloten bureaus vertegenwoordigen, die een economische impact hebben van €8,2 miljard sectoromzet en met 55.000 werknemers. De zogeheten sector turnover van ruim 8 miljard euro, betekent per bureau een bedrag van bijna 11,5 miljoen euro.

Acht van de negen LiveCom Alliance lidstaten werden meegenomen in de enquete: Duitsland, Italië, Nederland, Spanje, Frankrijk, Oostenrijk, Portugal en Zwitserland. De landen zijn in twee zones gedeeld, de eerste zone is Spanje, Italië en Portugal. De tweede zone is Duitsland, Frankrijk, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland. Daarbij zat er onder de bureaus een duidelijke verdeling: 

 

Het rapport is volledig beschikbaar via deze link.

Lees ook: 3 megatrends en 3 uitdagingen voor de event industrie

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.