Benchmark onderzoek: gemiddeld 1300 'events', 271 bezoekers en 5.715,- euro omzet

10-03-2020 - CLC VECTA BENCHEMARK - Branchevereniging CLC-VECTA komt met de eerste resultaten van haar benchmark-onderzoek onder de meeting- en congreslocaties. Die resultaten zijn heel helder: gemiddeld huisvesten deze locaties 1300 bijeenkomsten per jaar, met gemiddeld 271 bezoekers en een omzet van 5715,- euro.

Directeur Riemer Rijpkema over het onderzoek: 'CLC-VECTA is afgelopen jaar in samenwerking met Compare 2 Compete een pilotonderzoek gestart onder aanbieders van congres- en vergaderlocaties. De eerste resultaten zijn gepubliceerd en geven inzicht in de (cijfermatige) ontwikkelingen binnen de sector in het algemeen. We kunnen met gepaste trots de eerste benchmarkresultaten bekendmaken. De respondenten die aan de benchmark  hebben meegewerkt, gaven aan dat er in hun locatie ruim 1.300 grote en kleine bijeenkomsten hebben plaatsgevonden. Er kwamen gemiddeld 271 bezoekers naar een bijeenkomst’’, aldus Riemer Rijpkema, directeur van CLC-VECTA. Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat de gemiddelde omzet per bijeenkomst €5.715,- was. De gemiddelde bezettingsgraad van een locatie ligt op 59 procent.

“Een opvallende uitkomst is dat digitalisering en de ontwikkeling van diensten niet onder de belangrijkste bezigheden vallen. Het is juist het werven en behouden van gekwalificeerd personeel en vraagstukken met betrekking tot marketing & sales waar de congres- en vergadercentra zich het meest mee bezighouden’’, vervolgt Rijpkema.  

Toekomst
De ambitie is om later in 2020 meerdere onderzoeken uit te voeren onder verschillende andere doelgroepen binnen de branche. Deze onderzoeken zullen zich richten op kwalitatieve en kwantitatieve informatie die de deelnemers helpt beter inzicht te krijgen in hun prestaties en hun verbeterpotentieel.

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Arma Verhuur

  Arma is een oer Arnhems bedrijf dat al meer dan dertig jaar bestaat.
 2. van der Maarel Eventstyling

  Van der Maarel Eventstyling verhuurt sfeer voor elk type event.
 3. Evenementenlocatie Eiland van Maurik 19

  Evenementenlocatie Eiland van Maurik 19 is een inspirerende locatie voor avontuurlijke evenementen.
 4. Jaarbeurs Media Plaza

  Media Plaza van Jaarbeurs is een van de meest moderne en innovatieve congres- en vergaderlocaties in Europa.
 5. Hotel Papendal

  Haal het beste uit jezelf én jouw evenement!

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners