Benchmark+onderzoek%3A+gemiddeld+1300+%27events%27%2C+271+bezoekers+en+5%2E715%2C%2D+euro+omzet
Nieuws

Benchmark onderzoek: gemiddeld 1300 'events', 271 bezoekers en 5.715,- euro omzet

CLC VECTA BENCHEMARK - Branchevereniging CLC-VECTA komt met de eerste resultaten van haar benchmark-onderzoek onder de meeting- en congreslocaties. Die resultaten zijn heel helder: gemiddeld huisvesten deze locaties 1300 bijeenkomsten per jaar, met gemiddeld 271 bezoekers en een omzet van 5715,- euro.

Directeur Riemer Rijpkema over het onderzoek: 'CLC-VECTA is afgelopen jaar in samenwerking met Compare 2 Compete een pilotonderzoek gestart onder aanbieders van congres- en vergaderlocaties. De eerste resultaten zijn gepubliceerd en geven inzicht in de (cijfermatige) ontwikkelingen binnen de sector in het algemeen. We kunnen met gepaste trots de eerste benchmarkresultaten bekendmaken. De respondenten die aan de benchmark  hebben meegewerkt, gaven aan dat er in hun locatie ruim 1.300 grote en kleine bijeenkomsten hebben plaatsgevonden. Er kwamen gemiddeld 271 bezoekers naar een bijeenkomst’’, aldus Riemer Rijpkema, directeur van CLC-VECTA. Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat de gemiddelde omzet per bijeenkomst €5.715,- was. De gemiddelde bezettingsgraad van een locatie ligt op 59 procent.

“Een opvallende uitkomst is dat digitalisering en de ontwikkeling van diensten niet onder de belangrijkste bezigheden vallen. Het is juist het werven en behouden van gekwalificeerd personeel en vraagstukken met betrekking tot marketing & sales waar de congres- en vergadercentra zich het meest mee bezighouden’’, vervolgt Rijpkema.  

Toekomst
De ambitie is om later in 2020 meerdere onderzoeken uit te voeren onder verschillende andere doelgroepen binnen de branche. Deze onderzoeken zullen zich richten op kwalitatieve en kwantitatieve informatie die de deelnemers helpt beter inzicht te krijgen in hun prestaties en hun verbeterpotentieel.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.