Belgi%C3%AB+en+Duitsland+verlengen+verbod+evenementen%3B+wat+staat+ons+te+wachten%3F
Nieuws

België en Duitsland verlengen verbod evenementen; wat staat ons te wachten?

EVENEMENTEN CORONA - De Belgische veiligheidsraad liet deze week weten dat er tot en met eind augustus geen grote festivals in België mogen plaatsvinden. Ook Duitsland verbiedt alle grote festivals, concerten, voetbalwedstrijden en andere evenementen tot en met 31 augustus 2020, waarbij deelstaten zelf de grens trekken. En wat staat Nederland te wachten?

In Nederland is vooralsnog een verbod op vergunningsplichtige evenementen tot 1 juni, al toonde advocaat De Wrede al aan dat door de noodverordeningen eigenlijk alle publieksevenementen verboden zijn tot 1 juni. Maar volgens de communicatie van de overheid in deze geldt het verbod voor vergunningsplichtige events in ieder geval tot 1 juni en overige events tot minimaal 28 april. Voor de branche zal op 21 april meer duidelijkheid komen. En wat er dan besloten zal worden? De maatregelen uit de omliggende landen zijn helder en hard...RTL Nieuws trok al de volgende conclusie op basis van uitgelekte rapporten:

Mogelijk geen evenementen tot 1 september
Een verbod op evenementen tot 1 september aanstaande: dat voorstel circuleert onder Haagse topambtenaren. Dit staat in stukken die de politieke redactie van RTL Nieuws heeft ingezien.

 

VVEM eist duidelijkheid
VVEM die namens de festivalbranche al om tafel zat met minister Wiebes luidt nogmaals middels een brief de noodklok. Dit keer met als strekking: geef ons duidelijkheid! 

Wij hebben als branche (organisatoren, artiesten en leveranciers) op dit moment echter het meeste belang bij duidelijkheid over een langere periode, d.w.z. de rest van de zomer, tot 1 september. In alle landen om ons heen (België, Duitsland, Denemarken etc.) is inmiddels een verbod ingesteld op evenementen tot 1 september.

Zoals in ons gesprek en onze eerdere brief al aangegeven, is de evenementenbranche een long tail, projectmatig ingerichte branche, die voor een groot gedeelte seizoensgebonden is. Voorbereidingen voor evenementen na 1 juni zijn al maanden aan de gang, maar moeten nu ook nog doorlopen omdat er geen duidelijkheid is over de periode na 1 juni. Dit terwijl iedereen wel aanvoelt dat onze evenementen niet passen in een 1.5 meter samenleving waar wij de komende maanden mee te maken hebben.

Wij kunnen op dit moment onze schade dus niet beperken, en die schade loopt dagelijks met tonnen op.

Wij verzoeken u dus dringend om tijdens de persconferentie op 21 april een duidelijk en krachtig signaal af te geven dat voor evenementen in de gehele zomerperiode geldt. De sector krijgt op die manier duidelijkheid, en kan daar haar plannen op inrichten en haar eigen schade nog zoveel mogelijk beperken.

 

Bekijk de volledige brief van VVEM hier

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.