BEA World Festival zet de toon: social eventmarketing

23-11-2018 - BEA WORLD FESTIVAL - Best Event Awards World Festival is in volle gang. Donderdag waren de pitches van alle genomineerden. Ook 11 Nederlandse cases moesten aan de bak en maakten indruk. Eerste opvallende conclusie van alle internationale cases: minder baanbrekend, trendsettend dan de jaren ervoor, maar vol prachtige evenementen. Een eerste zichtbare trend: social eventmarketing.

Samen met Unlimited Productions doet EventBranche.nl verslag van #BEAWORLDFESTIVAL

 

In dan is het toch wel heel cool dat EventBranche Magazine in het komende nummer in de #EventTrends2019 Social Eventmarketing heeft opgenomen. De eerste voorbeelden waren zichtbaar in Portugal, Coimbra. Zo was er zwemkledingmerk Arena die in Palermo de show rondom haar nieuwe lijn organiseerde in een prachtig historisch kasteel dat in het voortraject door een grote investering van het merk volledig werd opgeknapt, tot grote blijdschap en respect van de inwoners van Palermo.

Ook een prachtig voorbeeld van hoe bedrijven en merken hun kracht gebruiken om ook in het sociale, het maatschappelijk LIVE aanwezig te zijn, is een event uit Polen. Daar waar de gekleurde regenboog, symbool voor Gay-rights vele malen werd afgebroken en zelfs in de fik gestoken, supportte Ben & Jerry's een unbreakable rainbow. Het zorgde voor enorme ophef. Een merk dat zich zo sociaal maatschappelijk durft uit te spreken. Een nieuwe trend?

Tot slot uit India: Equal Street. Een evenement, middenin de samenleving en met groot succes. Een reeks aan events waarbij de straat letterlijk werd teruggegeven aan de inwoners van Mumbai, die normaal louter dichtgeslibte wegen zagen. Er is een complete duurzame community omheen ontstaan. Een krachtige zet van Times of India, de krant en opdrachtgever.

Vrijdag worden de prijzen uitgereikt.Overdag kunt u live meekijken met de inhoudelijke sessies: https://www.eventbranche.nl/nieuws/uniek-volg-het-gehele-bea-world-festival-2018-live-17620.html 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Amplify EventMarketing – Let’s Amplify Your Event

  Een evenement moet inspireren, verfrissen en verrassen. Geen zorgen, wel applause. We Amplify your event: Wij...
 2. Tio University of Applied Sciences

  Wil jij ook evenementen organiseren? Word een talent in het organiseren van evenementen met de hbo-opleiding Hotel-...
 3. Effectivents

  Effectivents verzorgt een verkorte opleiding eventmanagement en diverse trainingen en cursussen in eventmanagement...
 4. Holland Evenementen Groep

  Een allround en unieke evenementenlocatie in het midden van Nederland. Dé locatie voor bijzondere...
 5. Switzerland Convention & Incentive Bureau

  Zwitserland is een uitstekende bestemming voor meetings, incentives, congressen of evenementen.

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners