Artiesten+die+raken%2E+Op+afstand%2E+Door+50+iPads%2E
Nieuws

Artiesten die raken. Op afstand. Door 50 iPads.

Vanaf vandaag, vrijdag 27 maart, is Ruimte om te Raken live. Een platform dat is opgezet door een aantal mensen die werkzaam zijn in de wereld van cultuur en events en bij wie, door het coronavirus, plotsklaps het werk stil ligt. Ze hebben één doel: blijven raken op afstand. In hun eerste bijzondere wapenfeit, genaamd project Touchscreen treden een aantal Nederlandse artiesten op, waaronder Typhoon, Iris Hond en Tangarine.

Naast een algemene livestream die op 1 april te zien is treden de artiesten op voor een exclusief virtueel publiek dat bestaat uit 50 personen die door middel van een iPad in verbinding staan met de artiest die optreedt in DeFabrique. Het contact is niet fysiek, maar tóch live. Het publiek ziet en hoort de artiest en de artiest ziet en hoort het publiek. Net als bij een echt concert is er verbinding en een wisselwerking van energie. Allemaal met één doel, een antwoord op de vraag: kun je elkaar raken zonder fysiek bij elkaar te zijn?

'In tijden waarin afstand houden van levensbelang is, is het belangrijk verbinding te houden. Het doel van dit project is om elkaar te blijven raken, juist nu we zijn toegewezen op schermen. Op www.ruimteomteraken.nl kunnen honderd mensen zich aanmelden om via een iPad aanwezig te zijn bij één van de twee concerten die plaatsvinden in een verlaten evenementenlocatie. Ze loggen in vanuit hun eigen huis en met een eigen telefoon. UPDATE: de 2x50 exclusieve iPad-plekken zijn vergeven. Maar er is dus ook een livestream:

“In deze stilstand vinden we als vanzelf nieuwe manieren van ontmoeten en elkaar raken. Want dat we elkaar niet meer fysiek mogen aanraken, wil niet zeggen dat we elkaar niet meer kunnen raken!”, zegt een van de initiatiefnemers van Ruimte om te Raken Nils Roemen. Roemen en andere mensen uit de wereld van cultuur en events hebben de handen ineengeslagen om waardevolle ervaringen te bouwen. “Door het inzetten van kunsten, door te zoeken naar nieuwe manieren van contact en live communicatie en het aangaan van nieuwe verbindingen en relaties, die wellicht voor het virus ongebruikelijk waren. We willen de leegte die nu letterlijk is ontstaan vullen met mooie, hartverwarmende en inspirerende ervaringen.”

Uiteraard hebben we een veiligheidsprotocol opgesteld en houden we ons aan de richtlijnen van het RIVM. Veiligheid en gezondheid gaat voor alles.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.