Arcadis+organiseert+internationaal+online+event+voor+duizenden+bezoekers+aan+de+hand+van+Buro+NSign
Nieuws

Arcadis organiseert internationaal online event voor duizenden bezoekers aan de hand van Buro NSign

BUREAU ONLINE EVENTS - Buro NSign produceerde eind november een internationaal en interactief live broadcast event voor advies- en ingenieursonderneming Arcadis. In een broadcast-studio presenteerde Arcadis haar nieuwe toekomstplannen en strategie aan duizenden financiële analisten, aandeelhouders en haar medewerkers. Ondertussen was er een interactieve verbinding met studio's en locaties over de hele wereld.

De beperkingen met betrekking tot COVID-19 heeft Arcadis 16 dagen voor het event doen besluiten het strategie event volledig online te organiseren. Buro NSign werd na een pitch verkozen tot het bureau dat de volledige productie mocht uitvoeren. Binnen zeer korte tijd werd in samenwerking met het team van Arcadis het plan opgezet. In Keulen, Parijs, Londen, Manchester, Washington en Rotterdam werden studio’s ingericht die met elkaar in verbinding stonden zodat het team van Arcadis de potentieel 27.000 kijkers wereldwijd een live broadcast konden bieden. De financiële analisten en aandeelhouders in de ochtend en alle medewerkers in de middag. Dat moest beleving-technisch synergetisch verlopen. Hoe dat er uit zag? Arcadis en Buro NSign geven een interessant kijkje achter de schermen:

 

Wereldwijde interactie
Het team van Buro NSign werkte nauw samen met een team van 14 techneuten van Generations Light & Sound die de volledige licht, geluid en AV-techniek verzorgde alsmede de livestream met de andere 5 internationale
locaties. Lively zorgde voor het online platform waar de kijkers zich konden registreren, de live presentatie konden bekijken en door middel van een Q&A systeem wereldwijd vragen konden stellen. De studio in Rotterdam vormde het hart van de operatie waar regie, productie, 6 camera’s, 30 servers, een glasvezelverbinding, 4G back-up verbinding en een internationale intercom met elkaar een strakke en succesvolle live presentatie konden waarborgen. Zorgvuldig voorbereide repetities door Sinclair Simons van NSign en een goed back-up plan zorgde voor een vlekkeloze en ontspannen presentatie waarbij de techniek en de mens mooi samenkwam. Voor de kijkers in andere tijdzones werd het geheel opgenomen zodat deze direct na het event te bekijken was.

“Na een paar hectische weken kijken we met trots terug op een zeer geslaagd en corona-proof event anno 2020! We zijn Arcadis uiteraard zeer dankbaar voor het vertrouwen wat ze ons hebben gegeven.” aldus Patrick Mulder van Buro NSign.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.