
Doel van de opening was om het gebouw een eigen ziel te geven. 'Het nieuwe stenen ziekenhuis kende immers nog geen rijke historie en had daarmee weinig persoonlijkheid. Door met theatertechnieken het verhaal van Cura (godin van de Zorg) te vertellen, zagen de 1.000 gasten hoe de nieuwe ziel in het gebouw werd gebracht', aldus het evenementenbureau dat de bedrijfsopening bedacht en organiseerde.
Grote effecten
'Door de omvang van het terrein, werd gebruik gemaakt van grote effecten. Een AT-6 hijskraam vloog de zingende godin over de parkeergarage heen, waarna zij voor de ogen van de verwonderde gasten landde op het drijvende podium in de vijver. Een moderne theatrale act verzorgde daarbij ondersteuning vanaf de grond. Zes in serie vallende metershoge banieren en een batterij aan special effects vanaf het dak, deden de rest', kijkt All Events Group terug.
Betrokken medewerkers
Voor het personeel en de patienten van Maasziekenhuis Pantein was een grote rol tijdens de opening weggelegd. In de opmars naar de slotscene, vormden zij een lange, bewegende haag mensen die godin Cura ondersteunden om de ziel het nieuwe ziekenhuis binnen te brengen.