Ahoy+Rotterdam+presenteert+%E2%80%98Club+Ahoy%E2%80%99
Nieuws

Ahoy Rotterdam presenteert ‘Club Ahoy’

Het Sportpaleis van evenementenaccommodatie Ahoy Rotterdam is dankzij een volledige modernisering nu ook geschikt om in verkleinde vorm te gebruiken. Onder de noemer ‘Club Ahoy’ is er plaats voor corporate events en congressen voor groepen van tussen de tweeduizend en vijfduizend personen.

Club Ahoy biedt een exclusieve entree tijdens evenementen en kan door organisatoren gecombineerd worden met de Beurs- en Evenementenhallen en het Congres- en Vergadercentrum van Ahoy. 'Het gaat hier om een heel nieuw en veelbelovend concept', laat marketing- en communicatiemanager Kees de Jong aan EventBranche.nl weten. 'We zijn nu heel flexibel. Middels doeken kunnen we onze ruimte heel makkelijk verkleinen, waardoor we congressen geheel op maat kunnen verzorgen.' Het Sportpaleis weet met dit nieuwe concept op deze manier een tussenvorm te bieden naast de foyers met een maximale capaciteit van tweeduizend man en de grote zaal, die ruimte biedt voor vijftienduizend personen.

Aanpassen aan evenement
Ook is er een duidelijke verbetering zichtbaar op het gebied van sfeerbeleving. Een evenement kan nu duidelijk en grootschalig worden aangekondigd op een duizend vierkante meter grote LED-façade boven de hoofdingang van het Sportpaleis. Daarnaast kan de sfeer van het evenement middels LED-verlichting worden doorgevoerd in ruimten zelf. 'We kunnen de kleuren van de verlichting aanpassen aan een evenement. Dit gaat heel makkelijk en voegt toch een stukje sfeer toe', meldt De Jong.

Positieve reacties
De grootschalige modernisering van het Sportpaleis werd uitgevoerd in opdracht van het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam (OBR) en vond plaats tussen de zomer van 2009 en januari 2011. 'We maken sinds twee maanden weer volledig gebruik van het Sportpaleis en hebben tot nu toe zeer positieve reacties gehad, van zowel bezoekers als organisatoren. Het lijkt wel een volledig nieuw gebouw. We zijn er ontzettend trots op.'

>> VIDEO: heropening Sportpaleis Ahoy
 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.