Activatiebureau+Kumpany+en+platenlabel+Top+Notch+brengen+damsport+tot+leven
Nieuws

Activatiebureau Kumpany en platenlabel Top Notch brengen damsport tot leven

EVENTMARKETING EVENEMENTENBUREAU - Jan Groenendijk (18) en Roel Boomstra (23) strijden in december om de officiële Wereldtitel Dammen. De tweestrijd zorgt ervoor dat er voor het eerst in ruim 30 jaar een Nederlandse wereldkampioen komt. Kumpany en Top Notch hebben het wereldtitelgevecht omarmd middels de creatie van een vernieuwend concept en activaties.

Kumpany en Top Notch gaan samen met de Koninklijke Nederlandse Dambond de wedstrijden organiseren en promoten. Zo wordt onder andere via Top Notch-artiesten als Ronnie Flex de verrassende link tussen hiphop en dammen gelegd en gaat er gespeeld worden in de Eerste Kamer in Den Haag. De snelgroeiende recruitmentspecialist YoungCapital heeft zich als naamgevend hoofdsponsor aan het wereldtitelgevecht verbonden.

Suzanne van der Cammen, Head of Marketing & Communications van YoungCapital: 'YoungCapital gelooft in de kracht van jonge mensen en dat je, ongeacht je leeftijd, met talent en focus de wereld kunt veroveren. En omdat we ervan houden om dingen nét een beetje anders te doen, supporten we samen met hiphoplabel Top Notch en Kumpany dé intellectuele krachtmeting van 2016: de Wereldtitel Dammen.' 

Merk buiten gebaande paden
Kumpany’s Jan Paul de Wildt: 'De aandacht voor de grote sporten is overdadig en juist kleinere sporten verdienen meer aandacht. Dammen is een goed voorbeeld van een oeroude sport die liefhebbers met veel passie beleven. Jan en Roel trainen vier uur per dag, zijn pure topsporters en daarnaast schoolvoorbeelden van de nieuwe generatie. Ze zijn jong, slim en hebben een heel brede horizon qua interesses. Deze mannen verdienen een groot podium voor hun wereldtitelgevecht. Het past bij Kumpany om op deze manier samen met Top Notch, met wie wij meer projecten initiëren, buiten de gebaande paden te treden. Mooi dat juist een merk als YoungCapital, dat zich helemaal richt op de nieuwe generatie, zich als hoofdsponsor heeft verbonden aan het wereldtitelgevecht.'

Laatst gekozen bij gym
Kees de Koning van Top Notch: "Vorig jaar raakte ik geprikkeld door het verhaal van Jan Groenendijk, die er schijnbaar vanuit het niets ineens kans op maakt om de jongste wereldkampioen dammen te worden. Dammen heeft misschien niet het stoerste imago, maar is ontzettend goed voor je ontwikkeling en brein. Het is een sport voor degenen die het laatste gekozen werden bij gym, maar later misschien wel de grootste stappen maken. Wij willen als Top Notch deze unieke finale tussen twee jonge Nederlanders ondersteunen en iedereen laten zien hoe leuk de damsport is. Hoe je met doorzettingsvermogen en een uitzonderlijk talent in iets georganiseerds als de sport, ook uit het niets kunt doorbreken en de beste kunt worden."

Tweekamp in de Eerste Kamer
Groenendijk en Boomstra beginnen hun wereldtitelgevecht op 3 december in Groningen.  Na drie partijen verhuist de tweekamp naar Wageningen voor vier wedstrijden. De laatste vijf wedstrijden vinden plaats in gaststad Den Haag. De openingswedstrijd in Den Haag zal plaatsvinden in de Eerste Kamer der Staten-Generaal.

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.