Actieve en sportieve evenementen: valt noodweer en hitte te verzekeren?

15-05-2018 - EVENEMENTENVERZEKERING - Het is een terugkerend natuurverschijnsel: het uitje, de teambuilding, het sportieve of actieve evenementen vlak voor de zomervakantie. Of het nou per afdeling gaat, of met het hele bedrijf, met de extreme weersomstandigheden van de afgelopen jaren is het goed om eens na te denken over het verzekeren van de eventuele financiële gevolgen van extreem weer.

In het artikel Een buiten evenement? Kan ik mij verzekeren tegen noodweer? op de website van onze collega's van EvenementOrganiseren.nl komt expertisepartner KLAP Verzekeringsmakelaar aan het woord over het verzekeren van extreem weer:

Bij de basisdekking is geen eigen risico van toepassing binnen de evenementenverzekering. Die basisdekking is uit te breiden voor onder meer slecht weer of ook wel extreem weer en daar valt dus ook hitte onder.

Extreem weer
Waar verzekert u zich voor?
Met de dekking voor extreem weer worden kosten gedekt die voortkomen uit het niet door kunnen laten gaan van een evenement, uitstel, onderbreking of voortijdige beeindiging door extreme weersomstandigheden. Dit zijn kortstondige weerscondities die gepaad gaan met stortregens en/of zware stormen.  
Extreme hitte is ook gedekt onder de term extreem weer.

Michiel Bredius, partner bij Klap Verzekeringmakelaar: 'Dat hebben we al meegemaakt bij een Strong Viking Run in Duitsland waar het 40 graden was. Bij deze run is de beslissing om te annuleren door de ambulancedienst, organisator en lokale overheid gezamenlijk genomen', geeft Michiel Bredius van Klap aan. 'Bij twijfel of er geannuleerd moet worden en of dit verzekeringstechnisch gedekt is altijd je verzekeringsmakelaar bellen. Die kan je helpen.'

Sommige polissen bieden alleen een dekking als de beslissing tot annulering door de lokale autoriteiten wordt genomen. Sommige hebben weer specifieke eisen bijvoorbeeld qua windsnelheden. Daarom, nogmaals, bel bij twijfel de verzekeringsmakelaar.

Klap Verzekeringsmakelaar

'Klap gebruikt voor de meeste evenementen juist de ruime dekking: de beslissing van afgelasting dient door een overheidsinstantie en/of organisatie van het evenement te worden genomen, met als voorwaarde dat tot afgelasting, uitstel of onderbreking is besloten omdat zonder die beslissing er een ernstige bedreiging voor de veiligheid van de aanwezigen en/of genodigden en/of schade aan de voor het evenement getroffen materiële voorzieningen zou bestaan.' Belangrijk hierbij is om met professionele partijen samen te werken om een weloverwogen beslissing te kunnen nemen alsmede een draaiboek te hebben hoe te handelen. Denk hierbij aan professionele beveiligers, tentenbouwers, EHBO/ambulance en/of weerdiensten die je met dergelijke beslissingen kunnen helpen.

LET OP: Slecht weer dekking minimaal 10 dagen van te voren
Een buiten evenement organiseren in Nederland is niet zonder risico’s. De weersomstandigheden direct voorafgaande aan dan wel tijdens het evenement kunnen zodanig zijn, dat noodzakelijkerwijs tot afgelasting, uitstel, onderbreking of vroegtijdige beëindiging moet worden besloten. Dit risico kan tegen een meer premie worden verzekerd. Een aanvraag voor een slecht weer dekking dient minimaal 10 dagen voorafgaande het evenement te zijn aangevraagd bij Klap bv. Deze dekking kan alleen voor Nederland worden afgegeven.

>> Lees het volledige artikel: Een buiten evenement? Kan ik mij verzekeren tegen noodweer?

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Klap Evenementenverzekeringen

  Klap Evenementenverzekeringen adviseert de evenementenbranche m.b.t. aansprakelijkheid en de evenementenverzekering...
 2. Delta Lloyd

  Delta Lloyd is een brede financiële dienstverlener waar zowel zakelijke als particuliere klanten terecht kunnen voor...
 3. Lyyti

  Lyyti verzorgt het complete uitnodigings- en registratietraject voor...
 4. MK2 Audiovisueel BV

  Met meer dan 15 jaar ervaring is MK2 dé toeleverancier voor uw audiovisuele...
 5. DCRT Event Decorations & Styling

  Uw partner voor het creëren van bijzondere sfeerbelevingen.

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners