Actie+voor+Beiroet+levert+aan+de+hand+van+event%2Dexperts+11+miljoen+euro+op
Nieuws

Actie voor Beiroet levert aan de hand van event-experts 11 miljoen euro op

EVENEMENTENBUREAU - Eerder schreef EventBranche.nl al over de ongekende mogelijkheid voor eventprofessionals om hun kennis en expertise veel breder in te zetten dan louter events. XSAGA en House of Sports bewezen dat als drijvende krachten achter de actie SAMEN IN ACTIE VOOR BEIROET.

Op 4 augustus 2020 vaagt een alles verwoestende explosie in de haven van Beiroet een groot deel van de stad weg. Duizenden mensen zijn gewond, tienduizenden gezinnen in één klap dakloos. Kinderen zijn hun ouders kwijt, en voedsel- en medicijnvoorraden zijn vernietigd. Door de coronapandemie is de zorg in de stad al compleet uitgeput. De noodsituatie is schrijnend. Er is onmiddellijk hulp nodig. Onder de noemer ‘Samen in actie voor Beiroet’ kwamen elf samenwerkende hulporganisaties in actie. Een enorme uitdaging in deze tijd gezien de geldende COVID-regelgeving die een traditionele actie met veel mensen op één en dezelfde plek onmogelijk maakte.

XSAGA werd samen met House of Sports aangezocht om binnen een paar dagen een goed geoutilleerd actiecentrum te realiseren van waaruit 16 uur live kon worden uitgezonden. In studio 47 van NEP Faber vonden zij de plek die aan alle eisen kon voldoen. Ondertussen werd een indrukwekkende stoet aan bekende en betrokken Nederlanders, journalisten, artiesten en specialisten opgetrommeld om de kijkers te informeren en te stimuleren om geld te doneren voor dit goede doel.

Daarnaast was het actiecentrum in Hilversum een goede plek voor alle publieke én commerciële omroepen om even digitaal binnen te wippen zodat de informerende en verbindende boodschap vanuit het actiecentrum door alle zenders heen haar geluid kon laten weerklinken. Nederland leefde massaal mee met Beiroet want de campagne werd met een voorlopige opbrengst van €11.451.558 en met de inzet van zeer velen een groot succes.

XSAGA was eerder betrokken bij ‘Nederland helpt Japan’ en werkte met ‘De Coolste Baan van Nederland’ ook al samen met haar gewaardeerde collega’s van House of Sports uit Ouderkerk aan de Amstel.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.