Aantal beurzen en uitgaven bezoekers dalen, aantal bezoekers stijgt

07-06-2018 - Tijdens de algemene ledenvergadering van branchevereniging CLC-Vecta presenteerde onderzoeksbureau Respons de beurscijfers van de afgelopen 10 jaar. En die cijfers mogen op zijn minst opvallend genoemd worden. in 2017 werden 69 beurzen minder georganiseerd tov 2016. Dat kan iets te maken hebben met even en oneven jaren, maar ook de bezoekersuitgaven daalden flink. Daar tegenover staat de groei van het aantal bezoekers.

“Het is goed om eens over een langere periode en met iets meer afstand naar de waarde van het medium te kijken. Conclusie is dat de beurzensector het weliswaar moeilijk heeft gehad in de afgelopen 10 jaar, maar dat de sector haar veerkracht heeft getoond. Daarom staan we nog steeds in het rijtje van de belangrijkste mediumtypen”, aldus Riemer Rijpkema, Directeur CLC-VECTA.

Jaarcijfers 2017
Volgens de onderzoekers van Respons zijn er diverse oorzaken voor de lagere noteringen in 2017 t.o.v. 2016. Door de tweejaarlijkse cyclus bij vakbeurzen, zijn er traditioneel in oneven jaren altijd wat minder beurzen. Dit effect – dat al jaren optreedt in de beurzensector – wordt wel steeds kleiner. Daarnaast constateren de onderzoekers dat er meer beurzen dan het jaar daarvoor zijn stopgezet, waarschijnlijk uit economisch perspectief. Het samenvoegen van verschillende edities van beurzen op één beursaccommodatie, is ook een oorzaak van de terugloop in het aantal beurzen.

Beurzen Monitor
In de Beurzen Monitor staan de officiële branchecijfers van vak- en publieksbeurzen, een uitvoerige analyse van de Nederlandse beurzensector, alsmede de profielen van de 50 grootste vak- en publieksbeurzen in Nederland. De Respons Beurzen Monitor komt tot stand in samenwerking met en onder auspiciën van CLC-VECTA. De Beurzen Monitor is als digitale pdf-versie vanaf volgende week kosteloos te downloaden voor CLC-VECTA leden via www.clcvecta.nl.

CLC-VECTA

CLC-VECTA is de branchevereniging voor bedrijven en professionals betrokken bij het organiseren, accommoderen en faciliteren van beurzen, congressen & vergaderingen, evenementen & incentives en entertainment. Als kennispartner voorziet CLC-VECTA leden van relevante kennis & informatie, een waardevol netwerk en ondersteuning met eerstelijnsadvies.

 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. RAI Amsterdam

  Behalve voor de grote beurzen, congressen en evenementen kunt u bij Amsterdam RAI ook terecht voor uw vergadering,...
 2. Midden Nederland Hallen

  Ontdek de Midden Nederland Hallen; een groot en multifunctioneel...
 3. DeFabrique Evenementenlocatie

  DeFabrique is een oude mengvoederfabriek met up-to-date faciliteiten voor...
 4. Innovatiekracht

  Groen, industrieel en inspirerend. Rotterdams nieuwste congreslocatie...
 5. Naarderbos

  Naarderbos wordt gekenmerkt door het indrukwekkende uitzicht over het Gooimeer,...

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners