93,6 procent van de Nederlanders verlangt naar zakelijke evenementen

07-10-2020 - Nederland verlangt naar live-evenementen én heeft er verrassend veel voor over om ze weer te kunnen bezoeken. Er is veel vertrouwen in de veiligheid en men is bereid om diverse maatregelen te accepteren en rekening te houden met kwetsbare groepen. Als het puur gaat om zakelijke evenementen geeft 93,6 procent van de mensen aan dergelijke events weer graag te willen bezoeken.

Dit blijkt uit een groot onderzoek door Fieldlab Evenementen in samenwerking met dr. N. Kenters, onderzoeker en prof. dr. A. Voss, hoogleraar Infectiepreventie en arts-microbioloog. Het onderzoek werd gehouden onder 29.929 bezoekers van zakelijke evenementen, sportevenementen en entertainment als concerten, festivals en theater. Doel is om te onderzoeken in hoeverre de plannen die het Fieldlab Evenementen ontwikkelt om de bezoekerscapaciteit te verhogen aansluiten bij de wensen en behoeften van bezoekers van evenementen.

Op de vraag of men een evenement wil bezoeken, werd massaal bevestigend geantwoord:

Zakelijke evenementen 93,6%

Sportevenementen 94,1%

Entertainment 97,5 %

 

Hoog op de verlanglijst van de bezoekers scoren outdoor concerten, outdoor festivals, betaald voetbal en congressen en vergaderingen. Het standpunt van bezoekers ten aanzien van de omvang van evenementen kent geen of slechts een tijdelijke verandering. In entertainment ziet 59% van de bezoekers graag even grote evenementen als voorheen, bij sport 56%. In beide gevallen ziet slechts 7% liever blijvend kleinere evenementen.

Pieter Lubberts, Programmateam Fieldlab Evenementen: “Het onderzoek bevestigt wat wij als sector al voelden, Nederland snakt naar live-evenementen, of het nu om sport, zakelijk of entertainment gaat. Het onderzoek geeft ons bovendien veel belangrijke inzichten. Op basis daarvan kunnen we de planning definitief maken voor de pilots die we uit willen voeren in oktober en november. Dit doen we samen met de sector en de wetenschap, zodat we de effecten ervan goed in kaart kunnen brengen. Duidelijk is in ieder geval wel dat verhoging van de capaciteit bij evenementen cruciaal is voor het voortbestaan.”

>> Lees ook: Groot vertrouwen in eventorganisatoren en eigen verantwoordelijk

 


Over Fieldlab Evenementen

Fieldlab Evenementen heeft als hoofddoel om de evenementenbranche terug naar het oude normaal te brengen. Het Fieldlab is een gezamenlijk initiatief vanuit de evenementensector, verenigd in het EventPlatform en de Alliantie van Evenementenbouwers en de Overheid. Het is mede opgezet met wetenschappers en kennisinstellingen, de Topsectoren Creatieve Industrie en Life, Sciences & Health en CLICKNL. Het programma wordt ondersteund door de ministeries van VWS, OCW, EZK en JenV. Informatie is te vinden op www.fieldlabevenementen.nl


 

1 Reacties

Wij hebben afgelopen maand 2 Events in samenwerking met het OfficeCentre georganiseerd. Uiteraard volgens de richtlijnen. We kijken naar wat er kan en niet naar wat er niet kan. Spannend, dat wel, maar buitengewoon succesvol/ de volgende data is te vinden op www.denetwerkvloer.nl/office-centre-events
Yvon @ 11-10-2020 21:23 uur
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners