80% van uw evenement online boeken via Venuesuite

15-02-2018 - EVENEMENTENLOCATIES – Het online boekingsproces van een eventlocatie hoeft niet langer onpersoonlijk te zijn. Ook de effectiviteit voor de opdrachtgever kan zo veel hoger. Dat is de heldere propositie van online boekings- en eventmanagement platform Venuesuite.

Veel venues zien in Venuesuite een mooi alternatief waarbij zij zelf 1- op -1 contact hebben met hun opdrachtgevers, zonder een intermediair die het contact ‘overneemt’. ‘Transparantie, direct contact en gebruiksvriendelijk.’ Venuesuite maakt het online boeken van een locatie in één klap een stuk makkelijker.

Online boeken, is dat niet ‘koud’, ‘kil’ en afstandelijk? Events kunnen toch niet online geboekt worden?
Venuesuite lijkt beide vragen direct te kunnen weerleggen. ‘De insteek voor Venuesuite is in grote lijnen tweeledig: het moet makkelijk zijn voor opdrachtgevers en locaties om online direct met elkaar in contact te komen, een boeking te plaatsen én het event te managen. Daarnaast moet het een alternatief zijn voor de bestaande traditionele intermediairs, waar juist dat persoonlijke contact wegvalt door een tussenpersoon.
De software van Venuesuite is daarom volledig ingericht om hospitality online aan te bieden als een service. ‘Door de huidige processen te challengen en vanuit ‘platform mogelijkheden’ te denken maakt dit het reserveringsproces en de organisatie van een event veel makkelijker. Waarbij helder wordt dat de traditionele manier van werken via intermediairs veel efficiënter en dus beter kan’, aldus één van de initiatiefnemers Ralph van Hooijdonk, een software ondernemer met een heldere blik op onze markt.

Daarnaast laat Venuesuite zien dat zo’n 80 procent van een evenement eenvoudig en prettig online te boeken is. In die 20 procent zit het onderscheidende vermogen van een venue om de wensen van de opdrachtgevers optimaal in te vullen. Waarbij er direct contact zal zijn omtrent het concept, de strategie of de unieke invulling van het event. Hoe fijn is het om als boeker en venue allebei in hetzelfde platform te werken waarbij je 24/7 je event kunt managen?

Innovatieve event venues sluiten aan
Sinds januari zijn al meer dan twintig venues en organisaties aangesloten bij het platform, waaronder SugarCity Events, Hart van Holland, de Teka Groep, Conference Center High Tech Campus, Werkspoorkathedraal, NBC Congrescentrum en Wicked Grounds. Het blijkt dat veel venues al een tijd op zoek waren naar een manier om makkelijker online direct geboekt te kunnen worden.

Venues & bookers bepalen de features
De uitdaging ligt niet enkel in het bouwen van een platform dat voor boekers werkt, maar juist ook voor venues. Er komt namelijk veel meer kijken bij het organiseren van een event, dan enkel het boeken van een werkplek of een hotelkamer. Daarom krijgen venues bij Venuesuite ook de mogelijkheid om samen te sparren over features die eventueel gewenst zijn. Het versterkt elkaar enorm en het houdt de propositie van venues future proof. Wat in de nieuwe ‘digitale’ manier van werken van vandaag de dag van belang is. Het zijn dus de venues én de boekers die onze features bepalen.

Bye bye beta, hello world!
Na drie maanden getest te hebben in beta kijkt Venuesuite uit naar de verdere ontwikkeling en samenwerking met venues om ze uiteindelijk (weer) meer grip te geven over hun eigen sales funnel. En om tevens de relatie met hun eigen opdrachtgevers te onderhouden. De eerste feedback en resultaten van boekingen zijn veelbelovend. Uiteraard zijn overige venues van harte welkom om zich aan te sluiten. Be our guest!

Bekijk de website voor meer informatie of mail naar: info@venuesuite.com

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners