8 cateringtrends voor 2020 volgens Kimpton Hotels & Restaurants

22-11-2019 - Kimpton Hotels & Restaurants opende in 2017 het eerste Europese hotel in Amsterdam. De luxe boutique hotelketen voorspelt jaarlijks de cateringtrends aan de hand van een onderzoek onder meer dan 130 chef-koks, sommeliers, managers en barmannen uit ruim 75 Kimpton restaurants en bars. EventBranche.nl zet de meest opvallende conclusies uit het onderzoek op een rij:

Alternatieve diëten worden mainstream
Diëten die ooit als alternatief werden beschouwd, zijn nu de norm, dus verwacht dat glutenvrije, zuivelvrije, vegetarische, veganistische en keto-opties menu-pijlers worden. Volgens 31% van de ondervraagde chef-koks is het niet langer voldoende om slechts een of twee van deze opties op het menu te hebben.

Verborgen groenten
Het verbergen van gezonde ingrediënten is niet alleen meer voor kinderen, chefs zullen ook meer groenten gaan verwerken in pasta, pizza, brood en sauzen. Zelfs hamburgers en patat worden met volle groenten gemaakt, zoals champignons, aubergine, zoete aardappelen, wortelen, spinazie of bloemkool

Cross-culturele fusies
Lokale, verantwoord geproduceerde ingrediënten die traditionele culinaire lijnen oversteken en de fusie-naam vervagen, zullen in 2020 blijven groeien. Denk hierbij aan Mexicaanse en Zuidoost-Aziatische gerechten, Frans met Scandinavische smaken, Kantonees Chinees en Peruviaans (of Chifa) en Zuid Amerikaans met Japans.

Funky Flavours + Sweet on Sour
Ingrediënten met zure smaakprofielen zoals rabarber, tamarindevruchten en azijn zullen in populariteit groeien, waarbij bijna 23% van de koks zuur kiezen als hun favoriete experimentele smaak voor 2020.

Restaurants met een doel
Lokale samenwerkingen, transparantie over ingrediënten, sourcing en productie, en het verkleinen van de ecologische voetafdruk zullen de meest invloedrijke restaurantfilosofieën zijn in 2020. Duurzaamheid zal ook centraal blijven staan; met nieuwe technieken om zonder afval te produceren en het elimineren van plastic items voor eenmalig gebruik.

Dessertrends: hartig & vegan
Veganisme zal ook de dessertmenu's beïnvloeden, aangezien een meerderheid (47%) van de respondenten veganistische desserts benadrukte als de sterkste zoetekauwtrend voor 2020. Ook hartige producten worden prominenter weergegeven in desserts: verwacht unieke hartige en zoete combinaties zoals zwarte peper of sesamijs en truffel macarons.

Zure bieren en wijnen zonder toevoeging
Meer dan een kwart van de barmannen is het meest enthousiast over zure bieren in het komende jaar, gevolgd door kombucha's met veel alcohol als alternatief voor bier. De grootste wijntrend van volgend jaar zal de opkomst zijn van meer natuurlijke wijnen, of wijnen die biologisch worden geteeld zonder iets in de kelder toe te voegen of te verwijderen.

Gaan we naar een alcoholvrije cultuur?
Sprankelende botanische drankjes worden aangehaald als de niet-alcoholische trend, gevolgd door alcoholvrije sterke drank en theesoorten met exotische fruitsmaken. De meerderheid (42%) van de respondenten is enthousiast om de alcoholvrije cultuur te omarmen.

Klik op onderstaande afbeelding voor de PDF-versie

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Food Jazz & DJ's

  Food Jazz & Dj's is een culinair evenementenbureau dat opvalt door haar creatieve en ongedwongen manier van koken en...
 2. Grill`nSmoke BBQ Catering

  Gewapend met houtgestookte XXL BBQ smokers bereidt Grill’nSmoke de mooiste BBQ-gerechten op evenementen,...
 3. The Food Line-up

  Er is een revolutie gaande in event-catering. Niet 1 cateraar maar een line-up van meerdere gepassioneerde chefs en...
 4. Bakx & Meijer Catering

  ‘’Met liefde onze opdrachtgevers ontzorgen door middel van creativiteit, ervaring en gastvrijheid. We zorgen samen...
 5. Grill'nSmoke

  BBQ-cateraar pur sang! Grill’nSmoke is een cateraar die zich volledig heeft...

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners