600-jarige monumentale kapel in Amersfoort klaar voor hedendaagse events

30-08-2018 - EVENEMENTENLOCATIE - Vanaf september is de monumentale Sint Aegtenkapel in Amersfoort weer open voor concerten en evenementen. stAeg is de naam van de onderneming die de exploitatie en het beheer van deze locatie per 1 september 2018 heeft overgenomen.

De naam stAeg is kort voor ‘Sint Aegtenkapel’. De schrijfwijze licht de letter ‘A’ specifiek uit, refererend aan zowel de Aegtenkapel zelf als aan Amersfoort, de stad waar deze kapel al meer dan 600 jaar staat. Ooit opgeleverd in 1410 is de kapel inmiddels grondig gerestaureerd en met de tijd geschikt gemaakt voor hedendaags gebruik.

stAeg runt een culturele locatie, wat onder andere tot uiting komt in de jaarlijkse programmering van professionele kamermuziek, welke Flint theater, evenementen en congressen hier onveranderd blijft programmeren. Ook beeldende kunst en andere culturele uitingen krijgen een podium in deze kapel, wat na de opstartperiode onder het genot van een kop kwalitatieve koffie te bewonderen zal zijn.

Daarnaast verhuurt stAeg zijn ruimtes voor uiteenlopende evenementen. Hierbij kan gedacht worden aan congressen, lezingen, jaarvergaderingen, diners, recepties en ook bruiloften. Voor de uitvoering hiervan werkt stAeg samen met geselecteerde Amersfoortse partners op het gebied van catering, techniek en inrichting.

Middels diverse lokale samenwerkingen en frisse initiatieven zal stAeg de Sint Aegtenkapel nieuw leven in gaan blazen en is de wens om in de nabije toekomst ook regelmatiger toegankelijk te kunnen zijn voor het publiek. Het plan is om de locatie organisch te ontwikkelen tot een bruisend centrum van cultuur, kunst en evenementen passend bij het karakter van het pand.

Vanaf 1 september is de nieuwe website van stAeg, www.staeg.nl, in de lucht. Hier is uitgebreide informatie te vinden over de kapel van vroeger tot nu, worden alle actuele concerten vermeld en valt meer te lezen over de huurmogelijkheden van deze unieke locatie.

>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Rotterdam Ahoy

  Ahoy Rotterdam is een unieke accommodatie in Nederland vanwege haar multifunctionaliteit.
 2. Dierenpark Amersfoort

  Feesten en vergaderen tussen de dieren
 3. Zuidpool

  In de wintermaanden wordt Strandzuid omgetoverd tot de meest hippe winterlocatie van Nederland. De Zuidpool. In...
 4. Nationaal Militair Museum

  Het Nationaal Militair Museum is de evenementenlocatie met allure, te midden van een museumcollectie met voelbare...
 5. AFAS Live

  AFAS Live: hét podium voor uw zakelijk evenement! Van awardshow tot modeshow, van theatershow tot tv show en van...

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners