5+tips+voor+een+succesvolle+award+uitreiking
Nieuws

5 tips voor een succesvolle award uitreiking

Awarduitreiking organiseren- Op eventmanagerblog.com heeft EventBranche.nl een interessant artikel gevonden met tips voor een succesvolle award uitreiking. Jo Moor van Vision Events (UK) stelt dat de visuele content de kracht van het event is, maar dat de AV vaak een ondergeschoven kindje is binnen het budget. Hieronder volgen vijf tips voor het organiseren van een succesvolle award uitreiking.

1. Weet wat je productie budget is
Wees realistisch. Wanneer er een lager budget is voor bijvoorbeeld AV, weet dan wat je kunt krijgen voor dit budget. Informeer bij diverse leveranciers om een goed beeld te krijgen van wat de kosten zijn.

2.  Ontwerp
Wanneer je een idee hebt, over hoe het evenement eruit moet zien, zet deze ideeën en benodigdheden in de briefing. Op deze manier weten leveranciers wat je wilt en kunnen zij kijken of het binnen het budget valt. Zorg voor een uniek ontwerp voor de interne en externe uitstraling van het event, die tijdens de branding en het evenement zelf terug komen.

3. Grafisch ontwerp en presentatie
Het belangrijkste van de uitreiking zijn de finalisten en winnaars. Verlies dit bij het organiseren niet uit het oog. Tijdens en voor de show kan een grafisch ontwerper een kort filmpje maken over de genommineerden en winnaars. 

4.  Licht en muziek
Licht en muziek kunnen bijdragen om de sfeer te creëeren die je voor het event in gedachten hebt. Licht kan er o.a. voor zorgen dat de mensen achterin de zaal zich meer verbonden voelen.  

5. Video
Video is in een rap tempo de manier geworden om informatie te delen. Een goede reden om van de awardshow een video te laten maken met alle highlights van het evenement.
 

Het gehele artikel is hier te lezen.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.