5 hulpmiddelen voor een interactief zaalprogramma tijdens je event

31-05-2019 - Vaak is het zaalprogramma voor event- en congresorganisatoren het belangrijkste onderdeel van de dag. Maar hoe voorkom je dat bezoekers hun concentratie verliezen? Een interactief zaalprogramma biedt hierbij uitkomst en zorgt voor meer enthousiaste bezoekers. Kan jullie programma hierbij wel wat hulp gebruiken? De redactie van EventBranche.nl zet vijf hulpmiddelen voor je op een rij:

Sendsteps
Sendsteps is het logische alternatief voor een stemkastje. Met deze interactieve tool, die volledig in PowerPoint geïntegreerd kan worden, ontvang je in no time waardevolle feedback uit het publiek.  Laat het publiek tijdens een presentatie reageren op meerkeuze en open vragen. Het publiek stuurt haar reacties in via mobiele telefoon of tablet. Dit kan via een website, SMS of Twitter. Resultaten worden direct, of via een filter, op het presentatiescherm getoond en vanaf dit moment kun je makkelijk de dialoog met de zaal aangaan! Zo kun je snel samen beslissingen nemen, makkelijk een peiling houding en bezit je ook na afloop van de bijeenkomst nog over waardevolle informatie.

Buzzmaster
Buzzmaster peilt op een creatieve en ludieke manier de reacties in het publiek. Door middel van een crowdsourcing platform en interactietechnologie zorgen zij voor engagement op je evenement. Door een simpele verbinding met je smartphone, en het beantwoorden van vragen en stellingen, zie je alle input real-time op groot scherm. Waar komt de doelgroep vandaan? Welk event onderdeel vinden zij het meest interessant en naar welke spreker luisteren zij het liefst nog wat langer?

Glisser
Dit platform is een gebruiksvriendelijke tool voor interactieve presentaties, waarbij presentatie slides real-time worden gedeeld met de smartphones van het publiek. Deze kunnen vervolgens worden gebruikt voor live interactie en digitale notities, om de beleving van deelnemers te verbeteren en waardevolle inzichten te verzamelen.

Appendee
Deze tool biedt één systeem waarmee deelnemers geïnformeerd worden, kunnen netwerken en participeren via live-polls. Daarnaast biedt de app ook een live stemsysteem en social wall. Door de automatische koppeling met Easydus is de interactieve deelnemerslijst altijd actueel.

Spilter
Spilter is dé tool die bij evenementen wordt ingezet om met een groep gestructureerd en resultaatgericht aan een vraagstuk te werken. Door het gebruik van Spilter creëer je meer dan alleen interactie met de deelnemers; elke deelnemer denkt en praat actief mee over de thema’s. Kennis en ideeën worden snel verzameld en gebundeld. Met verschillende analyses wordt direct inzichtelijk waar de meningsverschillen zitten. Hierdoor ontstaat een echt inhoudelijke discussie. Het gezamenlijke, en dus gedragen, eindresultaat is direct in een rapport vastgelegd.
 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Close

  Close is een mobiel communicatie & commerce platform voor live events. Wij verhogen de engagement met jouw bezoekers:...
 2. Sendsteps

  Hoe betrek ik mijn publiek tijdens mijn bijeenkomst? Wat kan ik doen om mijn eigen presentatie te verlevendigen?
 3. Azavista

  Azavista verhelpt de ergernissen van zakelijke evenementprofessionals door te zorgen voor een efficiëntere...
 4. Booz event design

  Boozed is een creatieve, flexibele partner op het gebied van events. Je kunt...
 5. Bijman Audiovisueel

  Bijman Audiovisueel verzorgt licht- beeld- en geluidstechniek voor corporate...

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners