5 bbq-tips van Grill'nSmoke: dit zijn de foodtrends van het seizoen

15-04-2019 - Bij barbecue cateraar Grill'nSmoke draaien de barbecues 365 dagen per jaar op volle toeren. Met de zomer voor de deur én de aankomende BeachBrancheBarbecue (het leukste bedrijfsuitje voor de eventbranche) in het vooruitzicht, delen zij de bbq-trends voor dit seizoen!

 1. Grill'nSmoke is een begrip in de eventbranche. De hout gestookte barbecues zorgen voor topkwaliteit catering, vers vanaf de barbecue. Inmiddels staan Grillmeister Joost van Wijk en CBO (Chief Barbecue Officer) Dennis Noppen al ruim 8 jaar achter de gril, en voorzien zij groepen van 50 tot 1000 personen van de sappigste smaaksensaties. Genoeg ervaring dus om de belangrijkste foodtrends voor dit seizoen op een rij te zetten:

  1. Signature Sausage:
  Worst is uitermate geschikt om verschillende smaken te combineren, neem onze Signature Sausage waarin wij varkensvlees, cheddar, bacon en jalapeno combineren.
   
 2. 2. Saus Raus!
  Jammer voor Calvé maar de consument begint door te krijgen dat goed vlees/vis veel belangrijker is dan de boel te maskeren met vette sausen. Tuurlijk kan je met een klein beetje saus de smaak verhogen maar maak het dan zelf en gebruik niet te veel!
   
 3. 3. Liever 1 of 2 mooie stukken…
  zoals Picanha of Tomahawk, dan een schaal vol bedenkelijke hapklare brokken. Marineer je vlees of vis zelf en gebruik daarvoor een droge rub op basis van (olijf)olie en verse kruiden. Supermarken en prijzenslagers gebruiken vaak kant en klare marinade die ze op het vlees kwasten. Er gaat een wereld voor je open als je deze zelf maakt!
   
 4. 4. Aandacht voor groente/fruit/kruiden
  Tot nu toe een ondergeschoven kindje maar gelukkig heeft het haar weg naar de BBQ weer gevonden. Waar voorheen een emmer fabrieks-huzarensalade op tafel stond, zien we nu gegrilde groente/fruit en mooie salades. Zelfs in onze drankjes vinden we komkommer en rozemarijn terug.
   
 5. 5. Vegetarisch & Vegan:
  Inmiddels prominent aanwezig op elke BBQ. Neem bijvoorbeeld onze “Fooled Pork” Paprika, gevuld met de Aziatische Jackfruit. Qua structuur lijkt deze sprekend op “Pulled Pork”!

  Meer weten over Grill'nSmoke en de mogelijkheden voor jouw event? KLIK HIER
   

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
Hét kennis event over evenementen: 120 kennissessies en 5 podia

>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Grill`nSmoke BBQ Catering

  Gewapend met houtgestookte XXL BBQ smokers bereidt Grill’nSmoke de mooiste BBQ-gerechten op evenementen,...
 2. Food Jazz & DJ's

  Food Jazz & Dj's is een culinair evenementenbureau dat opvalt door haar creatieve en ongedwongen manier van koken en...
 3. Bakx & Meijer Catering

  ‘’Met liefde onze opdrachtgevers ontzorgen door middel van creativiteit, ervaring en gastvrijheid. We zorgen samen...
 4. The Food Line-up

  Er is een revolutie gaande in event-catering. Niet 1 cateraar maar een line-up van meerdere gepassioneerde chefs en...
 5. MPS Food & Design

  Wij zijn Martinair Party Service, kortweg MPS. Wij creëren tot de verbeelding...

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners