4x interactieve apps en tools voor een effectief pre-event traject

29-05-2019 - Interactie op je evenement is heel belangrijk. Maar tegenwoordig is het voor- en natraject van een evenement ook van grote meerwaarde. Want zo zorg je voor engagement en verbind je mensen aan je event of merk. Interactieve eventapps en tools kunnen daarvoor zorgen. Naast verbinden, stimuleren ze interactie en kan het een handig platform zijn voor gepersonaliseerde content. Daarnaast kan het je event ook beter meetbaar maken. Benieuwd naar welke tools jij kunt gebruiken? EventBranche zet ze voor je op een rij:

Close
De aankoop van een ticket voor een evenement, congres, beurs, concert of musea is nu vaak het einde van een transactie en niet het begin van een waardevolle relatie tussen een artiest of merk en bezoeker. Tot nu. Want met Close, het mobiele marketing platform dat het traject tussen ticketaankoop en evenement waardevol maakt, krijgen eventbezoekers persoonlijke en exclusieve informatie: van een artiest of spreker die ze toespreekt tot speciale aanbiedingen. Dit komt binnen als een soort appje; echt in je broekzak. Hiermee krijgt de bezoeker een rijkere beleving. Daarnaast levert de app organisatoren relevante klantdata op, waardoor ze bezoekers beter kunnen bedienen en nieuwe up- en cross-sell momenten kunnen creëren.

NetworkTables
NetworkTables is een gebruiksvriendelijke online event tool die bezoekers voorafgaand aan evenementen helpt de juiste mensen te ontmoeten, en netwerken effectiever maakt door een slimme gebruiksvriendelijke online oplossing voor table seating, workshop registratie en 1-op-1 meetings. Zo kun je als organisator bezoekers voorafgaand uitnodigen om deel te nemen. Bezoekers maken op hun beurt een profiel aan en bepalen op basis van interesse en voorkeur met wie zij willen netwerken. De dag voor het evenement ontvangen bezoekers een gepersonaliseerd schema met een overzicht van hun ‘speeddates’. Zo garandeert de tool van Networktables 5 nieuwe contacten binnen één uur.

AudioInvite
Dit is een interactieve audio service waarmee iedere organisator van een evenement gasten kan uitnodigen met een persoonlijke audiobericht. Dit audiobericht kan zowel door bekende sprekers als door de gastvrouw/gastheer van het evenement worden ingesproken en zal voorzien worden van bijpassende muziek. De bezoekers ontvangen het bestand via hun smartphone met een directe link naar de aanmeldpagina van het desbetreffende evenement. Een ideaal middel om interesse te wekken en te zorgen voor directe actie!

Concierge Eventbot
Dit nieuwe software programma bevat kunstmatige intelligentie om automatische gesprekken tussen organisator en deelnemer te stimuleren. Het is vergelijkbaar met sms’en en het sturen van berichten via apps als Facebook Messenger, die tevens door een chatbot worden ondersteund. Bij het gebruik van de eventbot hoef je geen applicatie te downloaden of een app te leren gebruiken; je hebt alleen het telefoonnummer nodig van je gast. Door een push notificatie stuur je gemakkelijk een uitnodiging om met de chatbot te verbinden. Vervolgens kan de deelnemer zelf vragen sturen naar de chatbot om meer informatie te krijgen over het desbetreffende evenement.

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Heman Verhuurservice

  Héman Horecaverhuur, het grootste assortiment voor elk evenement.
 2. Party Rent Group

  Inrichtingsconcepten, designmeubilair, catering equipment, event-logistiek
 3. Modubilo

  Meubilair voor evenementen: uniek, praktisch en exclusief. Weinig opslag- en transport-ruimte. Exclusieve...
 4. Jan Verhuur

  JAN Verhuur als verhalenverteller voor jouw event Sinds jaar en dag verzamelen de inkopers bij JAN Verhuur bijzondere...
 5. Close

  Close is een mobiel communicatie & commerce platform voor live events. Wij verhogen de engagement met jouw bezoekers:...

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners