4+tips+voor+draadloos+internet+op+evenementen
Nieuws

4 tips voor draadloos internet op evenementen

Het gaat vaak mis. Heel vaak zelfs. Evenementen met een interactief karakter waar de laptops, pads en telefoons door de gasten gebruikt worden, maar waar op de locatie het draadloze internet te wensen over laat. Vier tips om draadloos internet op evenementen wel goed regelen.

Het is snel gegaan, maar van iedere evenementen- en congreslocatie wordt min of meer verwacht dat er goed draadloos internet voorhanden is. Specialist op dit gebied WiFi4Rent.nl heeft 4 tips voor organisatoren en locaties:

1. Locatie keuze
Neem een internetaansluiting mee in uw planning. Hoe eerder hoe beter. Begin op zijn minst zes maanden vóór uw evenement met het onderzoeken van de mogelijkheden. Als het belangrijk is een goede internetverbinding te hebben neem het mee in de keuze van uw locatie. Een tijdige voorbereiding kan veel schelen in de uiteindelijke kosten en kwaliteit. Vandaag opbellen voor een internetaansluiting voor de dag van morgen is geen realistische gedachte.

2. Wensen van gasten
Ken uw publiek en deel deze informatie met uw dienstverlener. Hoe meer informatie u heeft over samenstelling van uw groep, des te meer is het draadloos netwerk een succes. Wat zijn de gebruikstoepassingen? Gaat het om het controleren van e-mail, het versturen van foto’s of om het streamen van video? Het type van gebruik zal bepalend zijn voor de benodigde bandbreedte.

3. Hot Spots
Ken de verkeerspatronen van uw evenement. Op welke plaatsen van het evenement zullen de gebruikers gebruik willen maken van het netwerk? Waar zijn er de Hot Spots die goed voorzien moeten zijn van het draadloos netwerk? Is er bijvoorbeeld een beursvloer of bloggers-spot? Maak gebruik van een bouwkundige plattegrond voor het inrichten van uw evenement. Wat is de te verwachten bezetting? Wat zijn de piektijden voor het gebruik van het netwerk? (Bijvoorbeeld tijdens een pauze in het programma.)

4.
Evalueren met gebruiksrapporten
Vraag uw dienstverlener om gebruiksrapporten na het evenement zodat u zich beter kunt voorbereiden op het volgende evenement. Wat was het bandbreedte verbruik? Hoeveel gebruikers zaten er op het netwerk? Wat waren de piekperiodes van gebruik?
Door deze tips te volgen en uw huiswerk te doen, zult u niet alleen geld en hoofdpijn van een lastminute actie besparen. U bent er ook verzekerd van dat de bezoekers/deelnemers een goede ervaring overhouden aan het draadloos internet op uw evenement of locatie. Des te meer een reden om terug te komen.
 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.