4 innovaties voor evenementen en festivals: Tuckaid, Monkeywings, Let's Collect en Jakx

24-06-2019 - INNOVATIE FESTIVAL - Een tuktuk die ook dienst kan doen als ambulance; een drone aan een kabel, zodat deze boven mensenmassa's mag vliegen; data verzamelen en delen via een app en een garderobe met digitale slotjes tegen diefstal. Deze innovaties worden allemaal getest op het TT Festival in Assen.

Via Innofest* worden dit jaar vier prototypes getest tijdens het TT Festival, met vele tienduizende bezoekers. Het gaat hierbij om innovaties op het gebied van crowdsourcing, een kabelstructuur waarmee drones boven publiek kunnen vliegen, een tot ambulance omgebouwde tuktuk en een antidiefstalkapstok.

Tukaid
Een op de Haagse Hogeschool ontwikkelde ombouwkit waarmee tuktuks op een locatie waar dat nodig is omgebouwd kunnen worden tot ambulance, inclusief alle relevante benodigdheden. “TukAid is zo bijzonder omdat ze een kleine oplossing voor een groot probleem hebben ontworpen”, zegt Visser.

“Een do-it-yourself pakket dat mensen in ontwikkelingslanden van medische hulp kan voorzien. Hiermee is een snelle, goedkope én eenvoudige manier gevonden om medische hulp te bieden op plekken waar een normale ambulance niet zo vanzelfsprekend is of waar het acuut nodig is na bijvoorbeeld een natuurramp.” Tijdens de TT wordt de tuktuk ingezet bij de EHBO-post van het festival.

Monkeywings
Er zijn veel redenen te bedenken waarom je een drone zou willen inzetten boven een publiek. Om bijzonder beeldmateriaal te kunnen schieten bijvoorbeeld, of vanwege veiligheidsredenen. Tot nu toe is dit niet mogelijk: het is verboden om met een drone boven een mensenmassa te vliegen. Monkeywings lost dit probleem op door de drone aan een kabelstructuur te koppelen. Tijdens TT Festival testen de ondernemers voor het eerst hun systeem in het openbaar.


 
Let’s Collect
Let’s Collect ontwikkelde een crowdsourcing-app waarmee collectief data verzamelen en delen eenvoudig wordt gemaakt. Zo kan bijvoorbeeld snel overzichtelijk worden gemaakt waar waterpunten zijn of waar gevaarlijke plekken zijn in het verkeer. Tijdens TT Festival wordt Let’s Collect ingezet om in beeld te krijgen met welke motoren bezoekers naar het evenement zijn gekomen.


Foto team Jakx: Jakx ontwikkelt slimme garderobe
 
Jakx
Wat doe je met je jas als er geen garderobe of kluisjes zijn? Een bekend probleem voor iedereen die wel eens festivals, kroegen of evenementen bezoekt. Jakx heeft een oplossing verzonnen: haakjes met een digitaal slot. Tijdens TT Festival testen ze hun prototype voor het eerst met evenementenpubliek.* Over Innofest
Innofest is een innovatiestimuleringsprogramma dat het succes van innovatieve ondernemers vergroot door hen een kans te geven om hun prototypes op vooraanstaande Nederlandse festivals te testen. 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners