30 motiverende quotes voor een eventmanager

05-01-2018 - We kunnen allemaal altijd wel een extra portie motivatie gebruiken. Die motivatie kun je op veel plekken vinden, zeker online. Hierbij 30 quotes die goed passen en aankomen bij de gemiddelde eventmanager. Bewaar, deel en gebruik ze bij een gebrek aan motivatie. Iedere eventsuperster heeft soms een beetje inspiratie nodig...

Dertig quotes om een eventmanager te motiveren:

 

“It is very rare or impossible that an event can be negative from all points of view.”

Dalai Lama

Er kunnen nou eenmaal zaken misgaan op een live event. Hoogstzelden zal alles exact volgens plan gaan. Luister naar de Daila Lama en kijk naar het positieve van een evenement, of kijk vanuit een ander perspectief naar het event. Het levert op zijn minst wijze lessen voor de toekomst op. Het kan dus niet alleen maar slecht zijn. 

“Time is what we want most but what we use worst.”

William Penn

Timemanagement is essentieel in de eventindustrie, vooral tijdens de planningsfase is het van groot belang om tijdrovende zaken te stroomlijnen, om zo het meeste uit iedere minuut te halen. Moeite met de balans tussen werk en privé? Dan is deze quote een ideale reminder dat je soms je tijd beter elders kunt besteden.

“Focus on being productive instead of busy.”

Tim Ferris

We kennen allemaal die ene persoon die constant druk lijkt, maar altijd de hulp van derden nodig heeft om te helpen. Er is een groot verschil tussen druk zijn en productief zijn. Ben je het eerste? Focus dan op planning en organisatie zodat je ook echt zaken afkrijgt. Maak een schema of voeg processen samen, om te voorkomen dat je de hele tijd aan het filteren bent.

“Good fortune is what happens when opportunity meets with planning.”

Thomas Edison

Planning en gebruik maken van de kansen en mogelijkheden zijn essentieel in de eventindustrie. Dus dat een evenement geslaagd en goed was, kan nooit zo maar mazzel zijn. Jij en je team hebben hard gewerkt om dit te bereiken, Dus geniet en wees trots.

“Planning without action is futile, action without planning is fatal.”

Cornelius Fichtner

Zorg eerst voor een planning en ga dan pas aan de slag. En wees niet bang om die planning ook daadwerkelijk in de praktijk te brengen. Als je er goed over nagedacht hebt, heb dan ook het vertrouwen dat het werkt. Het is een balans tussen goed nadenken voor je springt en vertrouwen hebben in dat je gaat springen.

“Don’t find customers for your products, find products for your customers.”

Seth Godin

Sales of bezoekers geinteresseerd krijgen in het kopen van producten kan een integraal onderdeel zijn van uw evenement, maar dan moet je wel zeker weten dat je de juiste producten presenteert op je evenement. Houd daarbij demografische gegevens, thematiek en de sfeer/toon van het evenement in de gaten. Als het product past bij de doelgroep en het evenement, dan volgt sales vanzelf, in plaats van oververkopen of producten geforceerd aan de man brengen, wat ernstige schade aan de eventbeleving kan toebrengen.

“It always seems impossible until it’s done.”

Nelson Mandela

Grote projecten en evenementen kunnen soms schier onmogelijk en overweldigend lijken, het is heel natuurlijk je dan zorgen te maken en om dan het gevoel te krijgen dat je te veel hooi op de vork hebt genomen. Blijf doorgaan en vink één voor één af. Het is soms wonderbaarlijk wat je allemaal voor elkaar kunt krijgen als je echt wilt.

“Many of life’s failures are people who did not realise how close they were to success when they gave up.”

Thomas Edison

Geef nooit op. Heb je een idee waar je vol in gelooft en achter staat, ga er vol voor. Het maakt niet uit hoe moeilijk het lijkt. Je kunt heel dicht bij groot succes zijn, veel dichterbij dan je soms denkt. 

“Confidence and enthusiasm are the greatest sales producers in any kind of economy.”

O.B Smith

Vertrouw op jezelf en geniet van wat je doet en je ziet dat het veel makkelijker is om je eigen evenement te promoten. Doe sales en hou klanten tevreden door het uit te stralen, in alles wat je doet. Heb je daar moeite mee, dan zou het wel eens zo kunnen zijn dat het beroep van eventmanager niet jouw ding is... 

“Nothing is impossible, the word itself says I’m possible.”

Audrey Hepburn

Doe nooit direct consessies aan je eigen idea alleen omdat het misschien onmogelijk lijkt. Speel er mee. Pas het toe en kijk welke aanvullingen nodig zijn om het mogelijk te maken. Eventmanagers zijn vaak personen die het onmogelijke mogelijk maken.

“Don’t find fault. Find a remedy.”

Henry Ford

Het kan frustrerend zijn als zaken verkeerd lopen. Als eventprof moet je voorbereid zijn, probleemoplossend en vind een oplossing om er mee te dealen zodat er geen reden kan zijn voor uw gast om te klagen of dat het de loop van het evenement bedreigt. 

“Some people look for a beautiful place. Others make a place beautiful.”

Hazrat Inavat Khan

Onthoud goed: niet iedereen heeft het in zich om een goede eventprofessional te zijn. Sommigen zien bijvoorbeeld slechts een ruimte, eventprofessionals zien de potentie om van een lege ruimte een prachtig evenement te creeeren.

“One of the most important tasks of a manager is to eliminate his people’s excuses for failure.”

Robert Townsend

In jouw rol als eventmanager is het jouw taak om er voor te zorgen dat jij en je team alles tot hun beschikking hebben. Geen excuses! Die verantwoordelijkheid moet je pakken.

“Unity is strength… when there is teamwork and collaboration, wonderful things can be achieved.”

Mattie Stepanek

Je kunt het niet altijd in je eentje! Stel je eigen event dreamteam samen, want samen kun je alles bereiken, zeker als je samen succesvol doorontwikkelt.

“A goal without a plan is just a wish.”

Antoine de Sant-Exupery

Een perfect quote om je te helpen herinneren dat hoeveel ideeen je ook hebt voor jouw evenementen, het blijven slechts 'wensen' totdat je echt een plan maakt en de tijd neemt om er goed over na te denken hoe je deze doelen kunt bereiken met een gedetailleerde planning.

“The greater danger for most of us lies not in setting our aim too high and falling short; but in setting our aim too low, and achieving our mark.”

Michelangelo

Stap van het gebaande pad, kom uit de comfortzone, originele en innovatieve ideeen komen nooit op het gebaande pad of in de comfortzone tot stand. Behandel een evenement nooit als het evenement ervoor. Ga altijd voor net iets meer.

“The only place success comes before work is in the dictionary.”

Vince Lambardi

Een evenement wordt nooit een succes zonder dat je daar alle inspanningen, bloed, zweet en tranen in hebt gestopt. Het is heel simpel: het komt niet vanzelf.

“A river cuts through rick, not because of its power, but because of its persistence.”

Jim Watkins

Zelfs als het onoverkomenlijk lijkt, doe het stap voor stap en je zult zien dat het doorzettingsvermogen zich zal uitbetalen.

“Don’t wait for extraordinary opportunities. Seize common occasions and make them great.”

Orison Swett Marden

Creeer je eigen magie. Het is aan de eventprofessional om van niets iets te maken. Het is niet altijd zo dat we moeten wachten op de perfecte kans...want die is er soms niet. Je moet het zelf doen.

“Either run the day or the day runs you.”

Jim Rohn

Een mooie quote om iedere ochtend even naar te kijken. In de eventbranche, die eigenlijk altijd in de hoogste versnelling staat, moet je juist je eigen beslissingen maken, blijf bij je planning en doe wat je moet doen, anders neemt de inbox of je collega de regie van jouw dag over en verlies je de prioriteiten uit het oog.

“When things go wrong, don’t go with them.”

Elvis Presley

Een foute keus is nog niet rampzalig, beweeg mee en zorg dat als er iets echt mis gaat, het meteen opgelost wordt in plaats van het nog erger te maken.

“The secret of change is to focus all of your energy not on fighting the old, but on building the new.”

Socrates

Als een idee niet werkt, schrap 'm en kom met een nieuwe. Dit is vooral de waarheid bij evenemententechnologie: is er een betere, slimmere oplossing?

“The pessimist complains about the wind; the optimist expects it to change; the realist adjusts the sails.”

William Arthur Ward

Eventprofessionals moeten mogelijkheden filteren en aan de slag gaan met de kansen die behapbaar zijn. Het is beter, en essentieel in jouw werkzaamheden, om voorbereid te zijn op de uitdagingen en veranderingen om je heen in plaats van er over te gaan klagen. 

“A Journey of a thousand miles begins with a single step.”

Confucius

Soms lijkt het echt een onmogelijke uitdaging, maar dat weet je niet zonder het te proberen. Meestal is de eerste stap de injectie om gedachten en processen in een flow te krijgen. Er komt niets van de grond zonder ergens aan te beginnen.

“Until we can manage time, we can manage nothing else.”

Peter F. Drucker

Zonder effectief time management kun je geen productieve eventmanager zijn. Het is essentieel om boven de werkdruk te staan en om te gaan met alle projecten die lopen.

“Creativity is more than just being different… Making the simple, awesomely simple, that’s creativity.”

Charles Mingus

De meest originele en innovatie concepten komen vaak voort uit basis principes of kleinere budgetten, omdat je dan aangemoedigd wordt om verder te denken, anders te denken, in plaats van terug te vallen op wat je al hebt, of hebt gedaan. Hou het simpel en je krijgt vanzelf een creativiteits boost. 

“Success seems to be connected with action. Successful people keep moving. They make mistakes but they don’t quit.”

Conrad Hilton

Om als eventprofessional succesvol te zijn, moet je steeds weer prachtige events produceren, maar het is ook heel belangrijk om te onthouden dat foutjes niet de mate van het succes bepalen. Geef niet op en laat het je niet demotiveren: leer er van en volle kracht vooruit.

“You have brains in your head. You have feet in your shoes. You can steer yourself any direction you choose.”

Dr. Seuss

Deze uitspraak helpt je er aan te herinneren dat je nooit het gevoel moet hebben of moet handelen vanuit je eigen gereserveerdheid. En van de voordelen van het vak van eventmanager, is dat je creatief kunt, mag en moet zijn, zodat je invloed kunt uitoefenen op de richting, visie, inhoud, thema of decor van het evenement. Dus laat je niet opleggen dat je geen keuzes hebt, die heb je wel.

“You can be discouraged by failure, or you can learn from it. So go ahead and make mistakes, make all you can. Because remember that’s where you will find success – on the far side of failure.”

Thomas J. Watson

Mislukking kan soms de sleutel zijn tot succes. En fouten maken geeft je de ervaring en kennis om in de toekomst te slagen.

“Guard your time fiercely. Be generous with it, but be intentional about it.”

David Duchemin

Verspil geen tijd. Zelfs als je tijdens de pauze even op social media wilt zitten. Maak het dan van meerwaarde voor je beroep/carriere, want je hebt echt minder tijd dan je denkt.

De conclusie:
Hopelijk vind je bovenstaande quotes inspirerend, provocerend, inspirerend en motiverend om jouw doelen als eventmanager te behalen. Bookmark ze en kijk af en toe nog een keer door de lijst om je te realiseren waar je allemaal toe in staat bent. Wat zijn jouw favoriete quotes die passen bij jouw werk als eventprofessional?

30 Motivational Quotes For Eventprofs first appeared on EventMB


 

 

EventBranche.nl is trots onderdeel van het EventMB-netwerk

 

 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Holland Evenementen Groep

  De Holland Evenementen Groep is een allround evenementenlocatie, gelegen aan de A15 bij Tiel in het midden van...
 2. Jaarbeurs Media Plaza

  Media Plaza van Jaarbeurs is een van de meest moderne en innovatieve congres- en vergaderlocaties in Europa.
 3. Tio University of Applied Sciences

  Wil jij ook evenementen organiseren? Word een talent in het organiseren van evenementen met de hbo-opleiding Hotel-...
 4. KNVB Campus

  De gloednieuwe KNVB Campus is dé plek waar onze nationale selecties trainen en waar trainers worden opgeleid
 5. Obsession

  Er gaat niets boven de kracht van een evenement!

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners