3 gouden tips om het netwerken op uw evenement te optimaliseren (I)

15-05-2018 - NETWERKEN EVENEMENT - Het creëren van verbindingen tussen deelnemers is een belangrijke doelstelling voor veel evenementen, maar mensen ertoe brengen die verbindingen te maken, is vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan. In deel I de 3 Gouden Tips die u moet toepassen om tot slimme en impactvolle verbindingen tussen mensen te komen.

Voor evenementen van dit type is het de taak van de evenementenplanner om ervoor te zorgen dat de juiste wielen worden ingevet om verbindingen en gesprekken tot stand te brengen. Het is tijd om out of the box te denken en een sfeer te creëren waarin mensen zich op hun gemak voelen en de betrokkenheid bij het evenement en naar elkaar toe bevordert. Zodra u de juiste omgeving heeft, is het tijd om creatief te zijn en na te denken over het creëren van mogelijkheden voor uw gasten om verbinding te maken. We hebben een lijst samengesteld met de meest effectieve tips en trucs om aanwezigen bij uw evenementen te betrekken. Eerst maar eens aftrappen 

3 Tips voor de productie van een evenement waar netwerken centraal staat


1. Bemoedig interactie voor het evenement

Doe alles wat je kunt om nervositeit te verminderen en zorg ervoor dat iedereen zich voorafgaand aan het evenement met iemand heeft verbonden.

  • Het hebben van actieve sociale kanalen en het aanbieden van Twitter-chats voor degenen die voor de eerste keer aanwezig zijn, zal bezoekers helpen om meer ontspannen te voelen.
  • Discussies rond een onderwerp of onderwerp kunnen op een natuurlijke manier affiniteiten of interessant debat naar voren brengen en kunnen beter identificeren met wie ze contact hebben.
  • Moedig degenen die voor het eerst aanwezig zijn aan om een half uur eerder aan te komen om anderen in dezelfde situatie te ontmoeten.

 

2. Denk aan je publiek

Begrijp dat niet iedereen zelfverzekerd of comfortabel is in netwerksituaties. Sommige aanwezigen hebben meer steun en aanmoediging nodig dan anderen. Of uw deelnemers nu extrovert of introvert zijn, probeer de kansen te maximaliseren om nieuwe contacten te leggen voor iedereen die aanwezig is.

  • Introverte mensen zullen meer gestructureerde en gefaciliteerde netwerken waarderen, of iets dat het verbindingsproces kan ondersteunen. Dit kan inhouden dat iemand wordt gekoppeld aan iemand met dezelfde interesses en dat beide partijen weten dat ze met elkaar moeten praten.
  • Groepswerk kan een discrete manier zijn om mensen te laten chatten
  • Zorg voor toegewijd personeel dat op zoek is naar iemand die er ongemakkelijk uitziet en bereid is om een gesprek aan te knopen of kennis te maken met iemand die nieuw is.

 

3. Gebruik Eventtech voor betere verbindingen

Als je een evenementen-app hebt, moedig dan mensen aan om contact te maken met anderen met dezelfde interesses, zodat ze mensen hebben om letterlijk naar uit te kijken tijdens het evenement.

  • Je kunt meetings opzetten via sommige evenement-apps
  • Gamify het netwerkproces door punten aan te bieden voor elke persoon die verbonden is. Dit kan een leuke en zachte duw geven om mensen meer proactief te maken
  • Overweeg smart matching-apps om het proces te vereenvoudigen en betere matches te maken

 

>> Binnenkort deel II: 20 manieren om de connectie te maken


 

3 Tips to Producing a Networking Focused Event first appeared on EventMB 


 

 

EventBranche.nl is trots onderdeel van het EventMB-netwerk

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners