28+Cadeau+idee%C3%ABn+en+gadgets+voor+de+evenementenplanner
Nieuws

28 Cadeau ideeën en gadgets voor de evenementenplanner

De kerstdagen staan weer voor de deur en dat betekent dat menig baas, toeleverancier, partner of beste vriend weer op zoek gaat naar dat ene perfecte cadeau. Ben jij nog op zoek naar inspiratie om jouw eventteam in de watten te leggen? Check dan onderstaande kerst-wishlist met ideeën en gadgets voor de eventplanner. Geen excuses meer voor een slecht cadeau dit jaar!

Wat geef jij de evenementenprofessional die alles altijd onder controle lijkt te hebben? Zoek jij inspiratie voor leuke cadeaus die ze waarderen? Lees dan verder, wij hebben er een aantal voor je uitgelicht. Van  organisatorische tools en kleine zakken vol luxe, tot ondernemerswinsten en coole gadgets. Deze producten staan zeker hoog op het verlanglijstje van iedere eventplanner:

1. Bullet Journal
Als ze nog niet meedoen aan deze productiviteitsrage, is een bullet journal het perfecte begin van een mooi cadeau. Als zij de controle van hun to-do lijst terug willen, dan biedt dit cadeau daar de kans voor! Stel dat ze al een bullet journal gebruiken, koop dan hun volgende bullet journal naar keuze of accessoires zoals fineliners, grappige stickers, washi tape, correctiepennen, markeerstiften, post-its, stencils of andere accessoires die ze kunnen gebruiken. Of ze nu minimalistisch of creatief te werk gaan, er zijn genoeg mogelijkheden om te ontdekken wat bij iemand past en dit af te stemmen op het budget.

2. Lanyards/Keycords
Of het nu om beveiligingspasjes, naambadges of jouw eigen evenementenplanner pasje gaat. Het is altijd noodzakelijk om je gegevens te tonen tijdens een evenement. Lanyards en Keycords, eventueel met een leuk printje, kunnen een interessante toevoeging zijn. Het kan ervoor zorgen dat uw eventteam opvalt en werkt als een ijsbreker en gespreksstarter op evenementen.

3. Spa-mand
Na een lang evenement is het heerlijk om te relaxen, maar omdat een reis naar de spa niet altijd binnen het budget past, is een spa-mand de oplossing. Een mand vol met luxe producten zoals zeepjes, een nieuwe badjas of slippers, geurkaarsen en een gezichtsmasker dat direct ontspanning geeft. Bovendien kan het mandje op maat worden gemaakt afhankelijk van het budget.

4. Reis koffiekop
Wist je al dat evenementenplanners zo hard werken door cafeïne? Het hebben van een eigen reis koffiekop (met deksel) helpt ze de hele dag door gehydrateerd te blijven. Dit bespaart hen niet alleen geld, maar ook het milieu. Door de koffiekop zo te personaliseren, zal deze niet verdwaald raken in de menigte. Zorg er ook voor dat deze kop in de bekerhouder past, zodat deze koffiekop goed mee op reis te nemen is.

5. Oplaadmogelijkheden
Je telefoon die leeg loopt tijdens een evenement is een probleem voor de deelnemers en de evenementenplanner zelf, een evenementenplanner zonder opgeladen telefoon is niet handig. Een dode batterij moet koste wat het kost voorkomen worden, vooral als er mee wordt gedaan aan een live-evenement. Oplaadmogelijkheden worden altijd op prijs gesteld. Je zou kunnen afdwalen van de traditionele oplaadbare batterijen. Probeer in plaats daarvan eens nieuwe innovaties zoals op zonne-energie gestuurde powercards die slank zijn en makkelijk in een portemonnee passen, of een powerbank voor meerdere apparaten.

6. Opvouwbaar
Opvouwbaar en een licht gewicht, alles wat opgevouwen kan worden tot zakformaat en weinig ruimte in beslag neemt lijkt een hit te zijn. Denk bijvoorbeeld aan opvouwbare jassen voor outdoor evenementen, een kussen en deken voor het reizen of zelfs een kleine opvouwbare zak die in je broekzak past. Dit kunnen erg handige ruimtebesparende en praktische geschenken zijn.

7. Lichte bagage
Of het nou om handbagage of om een extra lichte makkelijk te manoeuvreren koffer gaat, het is onmisbaar voor de evenementenprofessional. Het gewicht maakt het verschil, vooral als je rechtstreeks naar een locatie reist en toch een koffer nodig hebt waar alles in past.

8. Nood kit
Deze kun je vooraf gemaakt kopen, maar je kunt hem ook zelf op maat maken. Een nood kit kan uit dingen bestaan zoals: gelzolen voor in de schoenen, lippenbalsem, pleisters, mini-naaisetje, een spiegel, pepermuntjes, pincetten en zelfs een miniatuurset schroevendraaiers. Door het zelf op maat te maken kun je de nood kit aanpassen aan de evenementenplanner zijn style.

9. Reisadapter
Voor de internationale evenementenplanner is het handig om een reisadapter te hebben die compact is en waarmee ze in ieder land hun elektronica kunnen opladen. Dit kan veel reisstress wegnemen en het is perfect voor last-minute spullen pakken bij weinig tijd.

10. Jaarlijkse planner
Er zijn veel mobiele kalender apps, maar sommige planners vinden het fijner om hun data, details en plannen op te schrijven in een papieren boekje. Een draagbare planner kan daarom een nuttig cadeau zijn. Als alternatief kun je een grote kalender gebruiken, hier passen veel meer projecten in en dit is ook nog eens een leuke toevoeging aan het kantoor.

11. Sporthorloge
Gezondheid en fitness zijn belangrijke dingen in het leven van een evenementenprofessional, een sporthorloge zal ze helpen al het lopen tijdens evenementen om te zetten in kilometers. De meeste sporthorloges laten je zien hoe laat het is en verbinden met je smartphone om zo notificaties weer te geven, dit bevordert de productiviteit van de evenementenprofessional. Als het hele evenementenplanningsteam toegang heeft tot deze gegevens zal dit leiden tot een compentitief leaderboard en een extra stimulans geven.

12. Thuisassistent
Over het onderwerp productiviteit, voor degenen met een hoger budget. Koop een thuisassistent zoals Google Home of Amazon Echo, die bieden de mogelijkheden om te bellen, notificaties verzenden naar je smartphone of je digitale kalender chromecasten naar de verbonden TV. Deze apparaten geven de evenementenprofessional hun eigen assistent voor relatief lage kosten.

13. Multi-Tools voor je portemonnee
Dit zijn handige, maar stevige kaarten met verschillende elementen. Deze kan bestaan uit een fles- of blikopener, een kleine schroevendraaier, een zeskantsleutel, telefoonstandaard en een doosopener allemaal in een. De evenementenplanner zal nooit zonder zijn tools komen te staan.

14. Hippe beschermingshoes
Geef hun apparaten een upgrade door ze een nieuwe hoes cadeau te geven voor hun tablet of laptop. Iets professioneels, maar persoonlijks dat van binnen beschermd is zodat het apparaat makkelijk in een tas gestopt kan worden zonder beschadiging op te lopen.

15. Mobiele pointer pen 
Twee dingen die een evenementenplanner niet kan missen zijn een pen en een mobiele pointer, deze zijn geweldig om zo onderwerpen nog duidelijker te maken tijdens vergaderingen of op evenementen. Met dit hulpmiddel kun je ook toeleveranciers direct duidelijk maken waar ze moeten zijn om bepaalde dingen te repareren of installeren.

16. Bluetooth Speakers
Naast de geweldige muziek die je hiermee kunt afspelen, kunnen Bluetooth speakers die licht en makkelijk mee te nemen zijn, een toegevoegde waarde hebben voor evenementen en meetings. Dit is een goede back-up stel dat de microfoon je in de steek laat tijdens een evenement en iemand wil een toespraak geven, dan is dit de perfecte oplossing! Je downloadt simpel een microfoon app en deze wordt afgespeeld via de Bluetooth speaker. Normale speakers hebben allerlei kabels, daar heeft deze speaker geen last van omdat hij via Bluetooth aangestuurd wordt, wat minder tijd kost om te installeren en professioneel overkomt.

17. Stevig telefoonhoesje
Je wilt natuurlijk niet rondlopen met een kapot beeldscherm van je smartphone als evenementenprofessional, dit komt niet erg professioneel over. Daarom is het een goed idee om een stevig telefoonhoesje aan te schaffen voor je mobiel, dit zal de schade beperken bij elke val. Het is leuk om dit telefoonhoesje te personaliseren, het is tenslotte een geschenk.

18. Portemonnee lampje
Deze slanke kaartvormige lampen nemen zo weinig ruimte in dat ze zelfs in een tas of portemonnee passen. Ze zijn handig om bijvoorbeeld dingen onder in je tas te zoeken of op lastig bereikbare plekken te gebruiken, zoals de draden achter de TV.

19. Reiskleding beschermer of stomer
Voor de outfit op het evenement of voor het pak dat je goed moet bewaren voor een zakelijke bijeenkomst, zijn kledingbeschermers perfect en professioneel. Veel kledingbeschermers hebben allerlei reismogelijkheden, ze zijn dus slank en vaak hebben reistassen een eigen verwijderbaar of hangend compartiment. Een alternatief kan een kleine stomer zijn waarmee je alle kreukels snel uit je kleding krijgt. Zo ziet de evenementenplanner er altijd goed uit.

20. Draagbare protector
Vermijd de langdurige set-up van of het boeken van dure vergaderlocaties, omdat je alleen maar standaard projectorfaciliteiten nodig hebt. Hoewel deze protector een wat duurder geschenk is, is het wel een erg handig apparaat. Gebruik het bij meetings, zakelijke lunches of zelfs bij een klein evenement.

21. Tablet lezer
Als je wil uitblinken zul je onderzoeken moeten doen waar je hard voor moet werken en veel voor zal moeten lezen. Of het nu gaat om de nieuwste statistieken en trends, artikelen, rapporten of presentaties. Maak deze informatie zo toegankelijk mogelijk door de evenementenplanner een e-reader te geven. Geef ze dan wel een e-reader met een goed scherm en internettoegang. Dit is de ideale partner voor lange reizen en vluchten.

22. Online productiviteitstool abonnement
Productiviteitstools kunnen ontzettend nuttig zijn, maar kosten vaak veel geld. Hoewel sommige kantoren ze gebruiken, is het voor een vanuit huis werkende of zelfstandige evenementenprofessional een luxe-uitgave die zij zich niet kunnen veroorloven. Door een abonnement op hun favoriete dienst voor een jaar te geven maak je hun leven het hele jaar een stuk makkelijker.

23. Maandelijkse voedselmand
Wie houdt er nou niet van heerlijk eten iedere maand weer bezorgd aan huis of kantoor? Vol met kaas, wijn, sandwiches en nog veel meer. Je kunt deze voedselmand laten vullen met van alles en het is een leuke verrassing elke maand. Vaak kun je deze manden een maand, een half jaar of een jaar vooruitbetalen, afhankelijk van het budget.

24. App Store tegoed
Als je echt niet weet wat iemand wenst te krijgen, kun je tegoed kopen voor in de App- of Play Store. Als ze dan snel een betaalde app nodig hebben kunnen ze deze makkelijk en snel downloaden zonder eerst het tegoed op te moeten waarderen, wat tijd kost. Bijvoorbeeld een app die nodig is tijdens een evenement om een last-minute probleem op te lossen.

25. Abonnement op bedrijfs- of zakelijke podcasts
Branche specifieke podcasts kunnen een leuke en productieve manier zijn om met minimale inspanningen op de hoogte te blijven van jouw branche. Het is goed om bezig te zijn met iets wat amuserend is en tegelijk met je werk te maken heeft.

26. Luxe overnachting na evenementen
Bent u de baas? Dan is dit het cadeau om de evenementenplanner te laten voelen hoe zeer je hun werk waardeert. Geef ze een luxe overnachting in een hotel met allerlei voorzieningen na hun eerstvolgende evenement. Bovendien kan een overnachting in een luxe hotel helpen herstellen van een lange dag op een evenement en hun stress en vermoeidheid wegnemen.

27. Korting op leveranciers
Als jij een leverancier bent die zijn favoriete evenementenplanner wil verwennen omdat hij enorm zijn best heeft gedaan dit jaar. Vermijd dan de standaard fles wijn en geef iets waar hij echt iets aan heeft, namelijk een exclusieve korting die hij kan blijven gebruiken. Het geeft hen een prijsvoordeel ten opzichte van concurrenten en garandeert meer bestellingen bij leveranciers. Dit versterkt ook nog eens de relatie die jullie met elkaar hebben.

28. Dagbon voor de spa
Als het budget er is of er een spa in de buurt is, kun je de planners een dag naar de spa cadeau geven om ze te belonen voor al hun harde werk. Dit kunnen behandelingen zoals massages zijn, maar ook lekker lunchen en ontspannen met behulp van de faciliteiten.

Conclusie
Of je nu de baas, partner, beste vriend of toeleverancier bent. Je kunt de evenementenplanner nu helemaal in de watten leggen met behulp van de ideeën en gadgets hierboven. Geen excuses voor een slecht cadeau dit jaar!

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.