Werkgevers laten half miljard euro binnen WKR-forfait onbenut

09-12-2016 - WERKKOSTENREGELING - De Werkkostenregeling, daar is hij weer. Waar de eerste geluiden doorklinken dat de Belastingdienst dit jaar toch echt tot actieve controle overgaat, blijkt dat werkgevers een half miljard 'WKR-budget' laten liggen. Goed om te weten, van de forfaitruimte binnen de werkkostenregeling gaat bijna een kwart naar interne evenementen.

Dat zijn de belangrijkste conclusies uit het tweede Nationaal Werkkostenregeling Onderzoek, uitgevoerd door Effectmeting. Dat betekent dat zo’n 15 procent van de vrije ruimte onbenut blijft. De ondervraagde werkgevers noemden het uitdragen van goed werkgeverschap als de belangrijkste HR-kwestie, direct gevolgd door het werven en behouden van goed gekwalificeerd personeel en het meten van de werknemerstevredenheid. Een goed ontworpen intern event kan ten gunste komen van alle drie deze issues. Overigens was er bij de eerste meting ook een half miljard ongebruikt.

Toch zijn sommige werkgevers terughoudend, de economische groei ten spijt. Ruim een kwart van de werkgevers geeft aan bang te zijn het budget te overschrijden. Op dit moment wordt 22% van de vrije ruimte besteed aan events, daarmee heeft de cafetariaregeling de eerste plek overgenomen tov de eerste meting. 'Veel organisaties weten nog niet precies welke mogelijkheden de vernieuwde WKR-regels biedt', zegt Maarten Schram, directeur van IDEA. 'Dat is zonde, want juist in dit digitale tijdperk is live-communicatie een geweldige én effectieve manier om mensen echt te raken en waardevolle content te genereren.' 

'Een goed bureau weet precies welke mogelijkheden de regeling biedt', meent Schram. 'Door samen met opdrachtgevers te kijken naar de inhoudelijke invulling en het eventdesign, kunnen ze hen helpen het event zo gunstig mogelijk te financieren.' In 2017 zal de aangescherpte WKR-regeling worden geëvalueerd door het Ministerie van Financiën. Aanvankelijk stond deze evaluatie gepland voor 2018, maar dat is onder druk van een stevige lobby een jaar naar voren gehaald. 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer

•  Entree netwerk-evenementen van EventBranche*
•  2 keer per jaar het EventBranche halfjaarboek
•  4 keer per jaar een kennisdossier
•  Plaats jouw eigen nieuws
•  Korting op het plaatsen van vacatures
•  Bedrijfsvermelding op www.evenementorganiseren.nl.

*uitgezonderd o.a. Gouden-Giraffe, de BeachBrancheBarbecue. Voor enkele evenementen naast onze 4 reguliere bijeenkomsten vragen wij een entree- of ticketfee.

Alle reden om NU lid te worden, want in april 2021 verschijnt het eerst dubbeldikke halfjaarboek met alle houvast, inzichten, kansen, trends en ontwikkelingen voor live, experience en events van morgen...

LEES HIER UITGEBREID WAT HET LIDMAATSCHAP INHOUDT

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners